Arbeiderpartiets kabal i Stortinget:

Hun vinner maktkampen

Anniken Huitfeldt (Ap) får lede utenriks- og forsvarskomiteen, hvis det fortsatt er førstevalget. Ledelsen vil unngå mer likestillingsbråk, erfarer Dagbladet.

FÅR TOPPJOBB: Anniken Huitfeldt får fortsette som leder av utenriks- og forsvarskomiteen i Stortinget, dersom det fortsatt er hennes førstevalg. Huitfeldt som er en av Aps mest erfarne politikere, vil uansett få verv som fraksjonsleder. Hva partiledelsen skal gjøre, er avklart, men det gjenstår en krevende kabal der kjønn, distrikt og faglige interesser og ønsker skal gå opp.Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
FÅR TOPPJOBB: Anniken Huitfeldt får fortsette som leder av utenriks- og forsvarskomiteen i Stortinget, dersom det fortsatt er hennes førstevalg. Huitfeldt som er en av Aps mest erfarne politikere, vil uansett få verv som fraksjonsleder. Hva partiledelsen skal gjøre, er avklart, men det gjenstår en krevende kabal der kjønn, distrikt og faglige interesser og ønsker skal gå opp.Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): Dagbladet har snakket med kilder som kjenner prosessen i Aps valgkomité der kabalen for stortingsgruppa nå legges.

Bråk om vraking

Etter det Dagbladet erfarer, vil Anniken Huitfeldt få fortsette som leder av utenriks- og forsvarskomiteen dersom hun ønsker det. Om hun likevel ønsker seg til en annen komité, er det ikke gitt at utfordrer Espen Barth Eide får overta jobben i utenriks.

Uansett, blir det presisert overfor Dagbladet, vil Ap unngå ha nok en historie om vraking av en sentral kvinnelig politiker.

Bråket rundt skiftet av finanspolitisk talsperson, der Marianne Marthinsen måtte vike for Trond Giske, kan ha bidratt til at Huitfeldt sitter sikrere enn hun ellers ville gjort. Nyinnvalgt stortingsrepresentant Espen Barth Eides utpill om Aps forsvarspolitikk de siste dagene, har ikke talt til hans fordel, sier kilder til Dagbladet.

I forrige uke ble det klart at nestlederne Hadia Tajik og Trond Giske blir fraksjonsledere i henholdsvis arbeids- og sosialkomiteen og i finanskomiteen. På grunnlag av lekkasjer om vraking av Marianne Marthinsen som fraksjonsleder i finanskomiteen, måtte valgkomiteen legge fram denne delen av kabalen før resten var klart, forklarte partisekretær og leder av valgkomiteen Kjersti Stenseng.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer