Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Hun viser vei

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
  • Samferdselsminister Torild Skogsholm har bestemt at Lillehammer, Arendal, Leikanger, Molde og Bodø skal være hovedseter for de nye regionale veikontorene. Vegdirektoratet gikk inn for Oslo, Skien, Bergen, Trondheim og Tromsø. Da ryktene begynte å gå om at statsråden hadde andre planer, forsøkte Vegdirektoratet forgjeves å få henne på andre tanker.
  • Skogsholms beslutning er en viktig distriktspolitisk markering. Det kan regjeringen sårt trenge. Men det er også en bekreftelse på at statlige institusjoner med fordel kan lokaliseres utenom de største byene. De nye veikontorene skal overta mange av Vegdirektoratets oppgaver. Dette betyr ikke bare utflytting av mange arbeidsplasser. Det er også snakk om arbeidskraft med høy kompetanse som vil være en stimulans i de nye regionsentrene. Det har vært mye snakk og lite handling i slike saker. Nå har statsråd Skogsholm i bokstavelig forstand vist vei.
Hele Norges coronakart