Hun vokste opp hos scientologikirkas grunnlegger og var en av kirkas «kongelige». Nå forteller hun hvorfor hun hoppet av

- Da jeg forlot scientologikirka var jeg gravid, og det kom ikke på tale at jeg ville oppdra et barn der, sier Janis Gilham Grady.

LØP ÆREND: Janis Gilham Grady var medlem av Scientologikirka i over 20 år. Her er hun avbildet sammen med grunnlegger L. Ron Hubbard på båten Apollo. Foto: Privat
LØP ÆREND: Janis Gilham Grady var medlem av Scientologikirka i over 20 år. Her er hun avbildet sammen med grunnlegger L. Ron Hubbard på båten Apollo. Foto: Privat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Det har stormet rundt scientologikirka de siste årene. En rekke dokumentarer og bøker har kommet med grove beskyldninger mot trossamfunnet.

Og nå kommer enda en ny bok, og en ny historie fra Janis Gilham Grady, som overhodet ikke var det man kan kalle en «vanlig medlem». Hun har skrevet boka «Commodore's messenger», bok én i en serie på tre, om hennes liv i den nyreligiøse bevegelsen.

Janis omtales i scientologi-sammenheng som «kongelig», og det er neppe så rart. Foreldrene hennes var så dedikerte i sitt arbeid med kirka at Janis og hennes søsken ble delvis oppdratt av scientologiens grunnlegger, L. Ron Hubbard og hans kone Mary Sue.

Starten på historien

I et intervju med Daily Mail, og i boka hun nylig slapp, forteller Janis' historien om hvordan oppveksten i kirka var, og hva som førte til at hun forlot den i en fart.

Janis' familie var som nevnt svært dedikerte. Faren dro rundt i verden for å dele kirkas glade budskap, stefaren var kirkas president og mora grunnla Church of Scientology Celebrity Center, altså «kjendisavdelingen» til kirka.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer