FOTBALL & POLITIKK: Som 15-åring var Zaineb Al-Samarai (30) aktuell for aldersbestemte landslag, men etter to alvorlige skader måtte Holmlia-jenta oppgi drømmen om en fotballkarriere. I stedet satset hun på politikken. Foto: Lars Eivind Bones
FOTBALL & POLITIKK: Som 15-åring var Zaineb Al-Samarai (30) aktuell for aldersbestemte landslag, men etter to alvorlige skader måtte Holmlia-jenta oppgi drømmen om en fotballkarriere. I stedet satset hun på politikken. Foto: Lars Eivind BonesVis mer

Den nye Ap-stjerna

Hun vokste opp i rikdom i Irak og flyktet til fattigdom i Norge

Møt Zaineb Al-Samarai (30), den nye politiske stjerna i Arbeiderpartiet. Juristen fra Holmlia er den første med irakisk bakgrunn på Stortinget.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

(Dagbladet): Zaineb omtales som særdeles frittalende og slagferdig, med en humoristisk tilnærming til det meste, også betente temaer.

Hun er dyktig og morsom, mener Jonas Gahr Støre. Skarp, analyserer fort og skjønner tegningen raskt, lyder attesten fra Hadia Tajik. Zaineb vil nå langt i norsk politikk, sier tidligere utenriksminister Espen Barth Eide.

Tar vare på folk hun møter

Zaineb Al-Samarai utdannet seg til jurist, men har så langt jobbet mest med kommunikasjon, i store byråer som First House, Dinamo, Rud Pedersen, samt i Blå Kors.

- Flere av mine tidligere kolleger er blitt venner. Jeg har ikke besteforeldre, onkler og tanter, fettere og kusiner i Norge. Det har nok ført til at jeg tar vare på bra folk jeg møter på min vei. Jeg har lett for å stole på folk, og jeg tror mange stoler på meg, sier hun.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Alle abonnement fornyes automatisk når perioden utløper, men det er ingen bindingstid.
  • Fornyelse skjer til ordinære priser.(*Ukepris er 55 kr/uke)
  • Du kan si det opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn