ETT ÅRS FENGSEL: De to kvinnene i midten ble i dag dømt til ett års fengsel etter at hunden deres bet 79 år gamle Clifford Clarke til døde i mai i fjor. Hunden skal ha blitt sultet i 45 timer og blitt holdt i hagen uten vann og skygge da den angrep 79-åringen. Foto: Pa Photos/Peter Byrne/NTB scanpix
ETT ÅRS FENGSEL: De to kvinnene i midten ble i dag dømt til ett års fengsel etter at hunden deres bet 79 år gamle Clifford Clarke til døde i mai i fjor. Hunden skal ha blitt sultet i 45 timer og blitt holdt i hagen uten vann og skygge da den angrep 79-åringen. Foto: Pa Photos/Peter Byrne/NTB scanpixVis mer

Hund bet 79-åring til døde

I dag ble to kvinner dømt til ett års fengsel.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): To kvinner ble i Liverpool Crown Court i dag dømt til ett års fengsel etter at de i mai i fjor innrømmet at de lot hunden deres bite 79 år gamle Clifford Clarke til døds. Det skriver BBC.

De to kvinnene på 29 og 30 år ble begge siktet etter «Farlig hund-loven» (Dangerous Dog Act).

Dommer Mark Brown uttalte i retten at Clarkes død var helt unødvendig og at han bokstavelig talt ble «spist levende» og at han døde under «ekstremt forferdelige omstendigheter».

Sultet hunden Det var i mai i fjor at 79-åringen Clifford Clarke, en tidligere sykehusansatt, ble «spist levende» av en hund som ikke hadde blitt matet på over 45 timer. Hunden skal ha gått til angrep etter at Clarke åpnet bakdøra på huset sitt da han lagde mat.

Både Sulley og Woods innrømmet i retten at de lot hunden få tilgang til et privat område.

Naboer skal ha observert hunden, en blanding mellom rasene Presa Canario og Bullmastiff, med skum rundt munnen. En nabo skal også ha sagt at han så hunden tygge på Clarkes arm.

Naboen Michael Rankin fortalte at han hadde hørt Clifford Clarke rope «Kom deg vekk». Rankin skal deretter ha løpt ut i hagen og sett hunden rive av Clarkes arm.

Retten fikk høre grusomme detaljer som at den «ville» hunden bet seg fast i Clarkes arm og dro 79-åringen rundt i hagen, før den rev av armen og gikk løs på den andre.

Heldige som slapp drapssiktelse De to kvinnene forlot hunden, som ble kalt Charlie, i hagen uten vann og skygge før de dro for å grille med venner. Ifølge dommer Brown var de heldige som ikke ble siktet for uaktsomt drap.

Clarke døde som et resultat av flere alvorlige skader og stort blodtap.

Hunden skal også ha vært så aggressiv at den bet mot en politimann og pistolen hans, noe som førte til at den ble skutt to ganger.

De to kvinnene erklærte seg skyldige i tre tilfeller av dyremishandling ved en tidligere høring og har blitt nektet å ha hund som kjæledyr i framtida.

I mai i år ble det innført strengere straffer for innbyggere i England og Wales som eier hunder som angriper folk. De to kvinnene erklærte seg derimot skyldige før disse lovendringene ble innført, og den strengeste straffen de kunne få var derfor to års fengsel.