Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Ulv angrep hund

Hund drept av tre ulver i Hedmark

Jack Russel-hund skal ha blitt tatt bare få meter fra husveggen. 

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Statens naturoppsyn har søndag kveld funnet levningene etter en hund som har blitt drept av tre ulver i området Magnor i Eidskog kommune.

- Hunden er tatt av ulv. Vi ser det på sporene, sier rovviltkontakt Simen Bredvold i Statens naturoppsyn til Dagbladet i 19-tida.

Bredvold har sammen med en kollega nettopp gjort seg ferdig på stedet. Det var et makabert syn som møtte dem i ettermiddag, forteller han til Dagbladet.

- Vi har funnet halsbåndet til hunden, og det er blodspor på stedet, sier han.

Den åtte år gamle Jack Russell-terrieren ble tatt av en ulv omlag to meter fra fra husveggen, ifølge eierens opplysninger til Dagbladet. Deretter skal den ha båret hunden med seg i 30 meter ned til en veikant, der to andre ulver sto og ventet.

Ulvemotstandere i Eidskog kommune har allerede bestemt seg for å søke om fellingstillatelse etter episoden.

- Vi søker Fylkesmannen om fellingstillatelse i morgen, sier Ole Anders Tønneberg til avisa Glåmdalen.

Området de har søkt på er på om lag halvannen kilometer, og Bredvold anslo tidligere i kveld at det var snakk om flere ulver som har gått til angrep på hunden.

- Det er flere enn én ulv som står bak dette, men antall vet jeg ikke, sa han til Dagbladet.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling