Hund drept av ulv i Oslo

Elghunden Wendy ble drept av ulv 500 meter fra blokkene på Lindeberg. Det er konklusjonen til Statens Naturoppsyn. Det er første gang ulv dreper hund i Oslo.

- DREPT AV ULV: Elghunden Wendy ble ifølge Statens naturoppsyn drept av ulv. I skogen 500 meter overfor parkeringsplassen til Bjørka borettslag på Lindeberg i Oslo fant Oddbjørn Rosendal hunden drept mandag morgen. Foto: Jan H. Wilberg / Statens naturoppsyn
- DREPT AV ULV: Elghunden Wendy ble ifølge Statens naturoppsyn drept av ulv. I skogen 500 meter overfor parkeringsplassen til Bjørka borettslag på Lindeberg i Oslo fant Oddbjørn Rosendal hunden drept mandag morgen. Foto: Jan H. Wilberg / Statens naturoppsyn Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Som vanlig skulle hundeeier Oddbjørn Rosendal (63) gå kveldstur med hunden på Lindeberg i Oslo, søndag kveld. Elghunden var som vanlig ivrig, og forsvant innover i skogen. Etter endt tur var hunden fortsatt borte, noe som heller ikke var uvanlig, ifølge eieren.

Tidlig morgenen etter gikk han ut for å lete etter hunden som fortsatt ikke hadde kommet til rette. Sammen med labradoren Kanga klarte de å spore opp liket av Wendy noen hundre meter fra parkeringsplassen til Bjørka borettslag, skriver Groruddalen Avis, som først omtalte saken.

Drapet bærer preg av kamp, og det var mye blod i snøen.

- Opprevet og spist Etter å ha funnet sin døde venn, tok 63-åringen kontakt med Statens Naturoppsyn. Der er de ikke i tvil om at Wendy ble drept av ulv.

- Vi har vært og sett på skadene. Hunden hadde ganske kraftige bittskader, og den var revet opp og spist litt av. Spor på stedet tolker vi som ulvespor. En samlet vurdering gjør at vi er sikre på at dette er ulv. skademønsteret er likt lignende tilfeller vi kjenner fra andre områder, sier Jan Huseklepp Wilberg, rovviltansvarlig i Statens Naturoppsyn i Oslo og Akershus, til Dagbladet.

Han forteller at det er første gang det er registrert ulveangrep i Oslo.

- Dette har aldri skjedd i Oslo før. Vi har ikke registrert at det er tatt hund av ulv i oslo i moderne tid. Drapet skjedde bare fem hundre meter oppe skogen, rett overfor parkeringsplassen ved boligblokkene, forteller Wilberg.

- Ingen fare for mennesker Til tross for at noe lignende aldri er observert i hovedstaden, påpeker han at ulver vandrer lange avstander. Den kan være langt unna hovedstaden nå, sier han.

- Vi har sett ulv i Akershus flere ganger i vinter, og det var meldinger om ulv i Østmarka for to uker siden.

Wilberg tror ikke det er noen fare for folk, men kan ikke utelukke at ulven kan gjenta angrepet på løse hunder.

- Det er ingen grunn til å tro at ulven er farlig for mennesker. Utifra det vi vet er det ingen indikasjon på at den har vært nede i tettbebyggelsen. Vi antar at dette er en ung streifulv. Det er jo både rådyr og elg som er naturlige byttedyr for ulven, og det har vi jo mye av også i Oslo, forteller han. større fare for gaupe vil jeg tro.

HAR DU SETT ULV I OSLO? TA KONTAKT PÅ 2400@dagbladet.no eller på telefon 24 00 10 00.

KAMP: Her i skogen 500 meter overfor parkeringsplassen til Bjørka fant Oddbjørn Rosendal hunden sin drept av ulv. Foto: Jan H. Wilberg / Statens naturoppsyn
KAMP: Her i skogen 500 meter overfor parkeringsplassen til Bjørka fant Oddbjørn Rosendal hunden sin drept av ulv. Foto: Jan H. Wilberg / Statens naturoppsyn Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer