Hund falt flere hundre meter i døden

Funnet ihjelslått i Tromsø.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||Gordonsetteren som ble sittende fast på ei fjellhylle ved Tromsø tirsdag, ble funnet ihjelslått dagen etter. Da hadde hunden trolig falt flere hundre meter rett ned.

Funnet ble gjort under en øvelse Tromsø Flytjeneste avholdt onsdag. Røde Kors ble med, og ruten ble lagt slik at fjellsiden på det 1 078 meter høye fjellet kunne besiktiges nærmere, melder iTromsø.

Hunden var på tur med eieren og falt ned fra en snøskavl på Ullstind tirsdag formiddag.

Saken skapte reaksjoner da Hovedredningssentralen (HRS) avslo å iverksette en redningsaksjon, ettersom det ikke dreide seg om menneskeliv.

Røde Kors var imidlertid villig til å gjøre et forsøk, og sendte opp en snøskuterpatrulje for å lete etter hunden. Den lå da rundt fire meter lenger ned enn det var forsvarlig å bevege seg.

- Om det er folk eller dyr, er et liv et liv. Redningstjenesten vil ikke delta fordi det ikke er snakk om et menneskeliv. Vi tar dette som en frivillig tjeneste, hvor vi får tatt en treningsrunde og samtidig gjort en god gjerning, sa operativ leder Ann Ellen Karlsen i Røde Kors Tromsø.

Hun understreker at slett ikke alle uheldige hundeeiere kan regne med storstilte leteaksjoner fra Røde Kors. Dette må vurderes fra sak til sak, og i dette tilfellet var det en riktig avgjørelse, forklarte hun til VG Nett.


(NTB)