Hund fast på fjellhylle: - Hørte uling

Politiet har fått melding om at en person er på vei inn i det rasfarlige område der en hund står fast på en fjellhylle. Nå sier de at de likevel vil ta en ny vurdering onsdag på om den kan hentes ut.

Politiet har fått melding om at en person er på vei inn i det rasfarlige område der en hund står fast på en fjellhylle ved Hovden skisenter i Agder. Reporter: Marte Nyløkken Helseth / Dagbladet. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Over tre timer etter at politiet først meldte om hunden som satt fast på en fjellhylle på Hovden i Bykle kommune i Agder, har noen tatt kontakt med politiet.

De har gitt beskrivelser av en person som beveger seg inn i området der hunden sitter fast. Politiet ber folk respektere vurderingene som er gjort:

- Vi henstiller at det ikke er ønskelig, fordi det er fare for ras, sier operasjonsleder Tom Einar Gausdal til Dagbladet ved 19.30-tida.

De har ingen folk på stedet, eller noen som følger opp den aktuelle observasjonen.

Politiet meldte først om hendelsen ved 16-tida tirsdag.

Har du tips i saken? Kontakt oss her.

Snakket om avliving

Hunden falt gjennom en snøskavl på Lisle Storenut nordvest for Hovden, og står altså fast på en fjellhylle under skavlen.

Det anses som for farlig å ta seg inn til hunden både ovenfra og nedenfra.

Politiet har jobbet med å finne en alternativ plan for å få ut hunden. Området er definert som farlig, og det er risiko for at skavlen kan bryte og falle ned.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer