Hund gikk amok på skoleklasse

Fem elever skambitt. Hundeeieren rømte til skogs.

ANGREPET: En hund angrep og beit fem elever i dette populære turområdet ved Steinbruvann utenfor Oslo. Hundeeieren forsvant til skogs da politiet ble varslet. Foto: Scanpix
ANGREPET: En hund angrep og beit fem elever i dette populære turområdet ved Steinbruvann utenfor Oslo. Hundeeieren forsvant til skogs da politiet ble varslet. Foto: Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| (Dagbladet:) Elevene i 8. klasse ved Bjøråsen skole ante fred og ingen fare da de i dag la ut på løpetur i gymtimen.

Ved idylliske Steinbruvann i Lillomarka nord for Oslo kom plutselig en hund rett mot dem ved 10-30-tida. Og den lot seg ikke stoppe.

- Jeg prøvde å få alle elevene bak meg, men hunden splittet oss og gøv løs. Den løp fram og tilbake, angrep oss gang på gang. Det var et kaos, sier klasseforstander Said Bendouah til Dagbladet.

Bitt i øret Vettskremte elever klynget seg sammen, men var vergeløse mot hundens bitt. Gang på gang angrep den.

En elev ble bitt i låret, en annen i øret. Innen hunden etter hvert ble overmannet, lå fem 13-åringer igjen skadet på bakken.

Disse ble senere kjørt på legevakta. Situasjonen skal ikke være alvorlig for noen av dem. 27 elever var vitner til hundens angrep.

- Elever gråt og hunden lot seg ikke roe ned, sier Bendouah.

Eier uten kontroll Ifølge de tilstedeværende var hunden en schäfervalp, eller liknende rase. Rett bak bikkja kom eieren gående.

- Hun var helt ute av stand til å få kontroll over hunden, sier Bendouah.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer