Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Hund gikk til angrep på sin egen eier. Politiet så ingen annen løsning enn å avfyre skudd

- Nødvendig å skyte. 

TIL ANGREP: En hund gikk til angrep på sin egen eier i Shelby, Ohio. Kjæresten til eieren av hunden ringte politiet som ankommer en dramatisk situasjon. Video: Shelby Police Department Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Forrige lørdag fikk politiet i byen Shelby i Ohio melding om en hund som hadde gått til angrep på eieren sin.

«Da politibetjentene ankom stedet fikk de se en hund, mest kjent som en 'pitbull', som angrep eieren sin i et av rommene lengst inne i leiligheten. Den ene betjenten brukte elektrosjokkvåpenet sitt mot hunden mens den angrep, noe som ga eieren nok tid til å komme seg løs og ut av rommet», skriver politiet i en pressemelding, ifølge den lokale TV-stasjonen WMFD.

I videoopptaket gjort av politiet, kan man se at hundeangrepet medførte sår på eieren. I senga er det blant annet flekker av blod.

Politiet opplyser at døra til rommet ikke kunne brukes, på grunn av oppussing. Dermed hadde de heller ingen måte å få kontroll over hunden på.

Da den var i ferd med å komme seg etter elektrosjokket, ble den skutt og døde momentant.

«Basert på en gjennomgang av hendelsen og rapportene fra politibetjentene, konkluderes det med at det var nødvendig å skyte hunden. Betjentene gjorde en fenomenal jobb, de samarbeidet godt, reagerte kjapt, beskyttet beboerne og nøytraliserte trusselen», skriver politiet.

BLE SVØMMESTJERNE: Australske Thalia Standley (8) mistet armen etter å ha blitt angrepet av en hund. Omtrent et halvt år senere deltar hun i skolens svømmekonkurranse. Video: Reaching Thalia (Facebook) Vis mer

Hundens eier ble umiddelbart fraktet til sykehus, hvor han fikk behandling for skadene og gjennomgikk en operasjon.

Ifølge nettsiden PuppycideDB, som fører oversikt over alle hendelser der politiet har skutt kjæledyr i USA, skal antallet være oppe i 2820, siden de opprettet siden i 2014.

- Det er ekstremt sjelden at slike episoder oppstår. Det kan være mange årsaker til at en hund endrer adferd, blant annet sykdom, skader eller at den blir skremt. Dersom en hund endrer adferd må man kontakte veterinær eller adferdskonsulenter med riktig kompetanse og erfaring, sier Anne Hofmo Bjølgerud, medieansvarlig i Norsk Kennel Klub.

Norsk Kennel Klub har hatt flere møter med politiske partier i løpet av 2016 der de blant annet har argumentert for at raseforbudet bør oppheves.

- Erfaringer fra andre land viser at farlighet ikke er raserelatert, avlutter Bjølgerud.

Verken politiet eller Norsk Kennel Klub hadde statistikk over antall hundeangrep i Norge da Dagbladet kontaktet dem.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!