Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Hund «høy på crack-kokain» gikk i strupen på sin eier og drepte ham

- Jeg hørte skrik. «Få ham vekk!», «få ham vekk!».

RASEN: Mannen ble drept av sin egen hund av rasen Staffordshire bull terrier. Her en hund av samme rase under en utstilling i Birmingham tidligere i år. Foto: PA / NTB Scanpix
RASEN: Mannen ble drept av sin egen hund av rasen Staffordshire bull terrier. Her en hund av samme rase under en utstilling i Birmingham tidligere i år. Foto: PA / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Den 20. mars ble 41 år gammel brite drept av sin egen staffordshire terrier.

Hendelsen skjedde i den engelske hovedstaden London, samtidig som et TV-team fra BBC skulle lage en dokumentar i området. Den britiske kanalen meldte senere at mannen døde på sykehus.

Dette som følge av alvorlige skader på halsen og et større blodtap.

- Mannen ble påført alvorlige skader, ble påført sykehus og døde kort tid etter midnatt, sier Andrew Walker, en rettsmedisiner, ifølge The Guardian.

- Blir oppspilte og irriterte

Nå melder samme avis at hunden trolig var ruset da den angrep.

Undersøkelser gjort i forbindelse med politiets etterforsking har påvist spor etter morfin og crack-kokain i dyrets urin.

- Det er veldig sannsynlig at dyret hadde fått dop inn i systemet, antageligvis ved svelge stoffet , sier Nicholas Carmichael, en veterinær intervjuet av Daily Mail.

- Det er nesten umulig å si hvorvidt dopet fikk hunden til å angripe, men stoffer som dette fører til uvanlig oppførsel. De blir veldig oppspilte og irriterte, legger Carmichael til overfor Daily Mail.

Fikk anfall

Carmichael tror at dopet kan ha vært en medvirkende årsak til at angrepet inntraff.

Den drepte var selv ruset på daværende tidspunkt.

BBC-reporterne på stedet skulle snakke med ham i forbindelse med et program om doplanging i Storbritannia.

De har fortalt at 41-åringen, som selv var ruspåvirket da hendelsen fant sted, fikk et anfall rett før hunden gikk i strupen på ham.

- Få ham vekk

En nabo av mannen ble vitne til hendelsen.

- Jeg hørte skrik. «Få ham vekk!», «få ham vekk!». Han skrek veldig høyt og blødde fra nakken. Det var mye blod, sier en av naboene til BBC.

Hunden knuste strupehodet på mannen, før en av reporterne lyktes i å rive hunden vekk fra eieren. Det var imidlertid ikke nok til å redde vedkommendes liv.

41-åringen døde senere på sykehus.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!