Hund lagt i postsekk og kastet på elva

Makabert funn av død hund i Hedmark.

FANT DØD HUND: Ole Jan Svensrud og kompisen var ute på fisketur da de oppdaget en postsekk med en død hund i elva. Foto: Ole Jan Svensrud
FANT DØD HUND: Ole Jan Svensrud og kompisen var ute på fisketur da de oppdaget en postsekk med en død hund i elva. Foto: Ole Jan Svensrud Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Ole Jan Svensrud var bare ute og fiska i en sideelv til Glomma i Sør-Odal i Hedmark i går kveld, da han gjorde en skrekkelig oppdagelse.

- Jeg og en kompis var ute og skulle fiske litt gjedde da vi rodde oppover i elva og under ei bro. Vi trodde det var en stein som var merket av i elva for at båter ikke skulle kjøre på den, men det var en postsekk med noe oppi, forteller Svensrud til Dagbladet.

Sjokk Men da de åpnet ståltråden som hadde blitt brukt for å lukke postsekken, fikk de sjokk.

- Kompisen min fant masse hår i posen, og ble først litt nervøs for om det kunne være noe menneskelig. Men vi så etter hvert at det var ei bikkje, sier Svensrud.

Han forteller at det var tråd rundt bakparten. Et malingsspann, som tilsynelatende fungerte som lodd, var knyttet fast rundt magen med ståltråd.

Anmeldes - Det så ut som at noen hadde brukt hjemmelaga ting for å få den til å synke.

- Jeg ble helt kvalm og uvel. Det er - uavhengig dødsårsak - ikke slik du begraver bestevennen din. Jeg regner med at det ikke var en ung hund, og den har sikkert har vært i et hjem i mange år. Uavhengig om noe var galt med den, dumper du ikke hunden i elva, mener Svensrud.Linn Krogstad, pressekontakt i Dyrebeskyttelsen, sier de kommer til å anmelde saken.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer