Hund lagt i postsekk og kastet på elva

Makabert funn av død hund i Hedmark.

FANT DØD HUND: Ole Jan Svensrud og kompisen var ute på fisketur da de oppdaget en postsekk med en død hund i elva. Foto: Ole Jan Svensrud
FANT DØD HUND: Ole Jan Svensrud og kompisen var ute på fisketur da de oppdaget en postsekk med en død hund i elva. Foto: Ole Jan SvensrudVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Ole Jan Svensrud var bare ute og fiska i en sideelv til Glomma i Sør-Odal i Hedmark i går kveld, da han gjorde en skrekkelig oppdagelse.

- Jeg og en kompis var ute og skulle fiske litt gjedde da vi rodde oppover i elva og under ei bro. Vi trodde det var en stein som var merket av i elva for at båter ikke skulle kjøre på den, men det var en postsekk med noe oppi, forteller Svensrud til Dagbladet.

Sjokk Men da de åpnet ståltråden som hadde blitt brukt for å lukke postsekken, fikk de sjokk.

- Kompisen min fant masse hår i posen, og ble først litt nervøs for om det kunne være noe menneskelig. Men vi så etter hvert at det var ei bikkje, sier Svensrud.

Han forteller at det var tråd rundt bakparten. Et malingsspann, som tilsynelatende fungerte som lodd, var knyttet fast rundt magen med ståltråd.

Anmeldes - Det så ut som at noen hadde brukt hjemmelaga ting for å få den til å synke.

- Jeg ble helt kvalm og uvel. Det er - uavhengig dødsårsak - ikke slik du begraver bestevennen din. Jeg regner med at det ikke var en ung hund, og den har sikkert har vært i et hjem i mange år. Uavhengig om noe var galt med den, dumper du ikke hunden i elva, mener Svensrud.

Linn Krogstad, pressekontakt i Dyrebeskyttelsen, sier de kommer til å anmelde saken.

- Dette er absolutt helt grusomt, sier Krogstad til Dagbladet. Hun sier de stadig får beskjed om likende funn, og at dyrene som oftest er i live når de kastes på vannet.

- Dyr drepes før ferien Mens det ikke er kjent om dette var tilfelle for denne hunden, synes Krogstad det var påfallende at funnet ble gjort nettopp nå som ferien starter for mange.

- Da kan man begynne å lure litt. Vi kjenner til at folk avliver dyra sine når de skal reise bort, og lokallagene våre er kjempefortvilt om dagen. De er fylt til randen av forlatte, hjemløse dyr. Helt friske hunder, kaniner og kattunger blir avlivet hos veterinærer fordi eierne skal på feire. Dette er realiteten for dyrene om sommeren, sier Krogstad.