Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Hund tvang fly til å nødlande

Hund med kreativt fluktforsøk tvang rutefly til å nødlande

Kom seg ut av buret, og forsøkte å åpne bagasjeluka.

ÅPNET LUKA: Hunden klarte å komme seg ut av buret sitt, og skal ha åpnet luka 15 cm. Da gikk alarmen, og flyet måtte nødlande. Illustrasjonsfoto: NTB Scanpix
ÅPNET LUKA: Hunden klarte å komme seg ut av buret sitt, og skal ha åpnet luka 15 cm. Da gikk alarmen, og flyet måtte nødlande. Illustrasjonsfoto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En skremt hund klarte å bryte seg ut av buret den var låst inn i under en flytur fra St. Petersburg til Moskva, melder The Aviation Herald.

Etter å ha brutt seg ut av sitt eget bur, gikk hunden løs på bagasjeluka inne i flyet. Ikke så langt fra Moskva skal kabinpersonalet ha fått en alarm som varslet at den ytterste luka i bagasjerommet hadde blitt åpnet.

Oppe i 9000 fot tok pilotene avgjørelsen om at dette var en nødsituasjon, og 10 minutter senere var flyet nede på bakken med de 148 passasjerene ombord.

- Besetningen gjennomførte en sikker nødlanding, og ingen kom til skade, skal en kilde fra flyplassen ha fortalt flynettstedet check-in.

De fleste flyselskap i EU tillater passasjerer å ha med hunder i kabinen, så lenge de ikke veier over åtte kilo. Denne hunden var derimot tyngre, og måtte derfor låses inn i lasterommet.

Hunden skal ha kommet seg ut ettersom buret ikke var låst ordentlig.

Ifølge Aviation Herald har undersøkelser i ettertid vist at bagasjeluka skal ha blitt åpnet mellom 15 og 20 centimeter. Det skal ha vært flyets innebygde sikkerhetssystem som gjorde at luka ikke ble åpnet helt.

- Det var en åpning på flere centimeter, men hunden overlevde det hele ettersom den ikke kunne komme seg gjennom åpningen, skal en kilde ved flyplassen ha sagt til check-in.