«Hund, Musharraf, hund»

Tårer, kuler og raseri etter at Benazir Bhutto ble drept.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Nyheten om Benazir Bhuttos død har fått tilhengere av den tidligere presidenten til å knuse vinduer og dører på sykehuset i Rawalpindi.

Mange av de sinte tilhengerne ropte slagord mot president Pervez Musharraf. Musharraf sier han fordømmer angrepet i Rawalpindi.

Han har kalt sammen til krisemøte i Aiwan-i-Sadar, melder nyhetsbyrået Associated Press of Pakistan.

Der diskuteres det om valget, som etter planen skulle avholdes på nyåret skal utsettes, opplyser en kilde i innenriks-departementet til den pakistanske avisa The Dawn.

Politimenn skutt

Fire pakistanske polititjenestemenn ble skutt og såret, og 20 hus i en landsby i Pakistan ble påtent i urolighetene som fulgte i kjølvannet av drapet på opposisjonsleder Benazir Bhutto, ifølge NTB.

Pakistansk politi brukte tåregass og batonger for å spre hissige demonstranter i den pakistanske byen Peshawar etter at opposisjonsleder Benazir Bhutto ble drept i et attentat torsdag, melder NTB.

Aksjonerte mot Bhutto-tilhengere

OPPTØYER: Demonstrasjonene er i gang etter at Benazir Bhutto ble drept i et attentat i dag. Foto: AFP/SCANPIX
OPPTØYER: Demonstrasjonene er i gang etter at Benazir Bhutto ble drept i et attentat i dag. Foto: AFP/SCANPIX Vis mer

Politiet gikk til aksjon mot over 100 rasende Bhutto-tilhengere som blokkerte hovedveien i den nordvestlige byen og satte fyr på reklameplakater for det største partiet som støtter president Pervez Musharraf, skriver NTB.

Det ble også hørt skuddsalver i området, trolig fra rasende innbyggere som avfyrte skudd i luften.

Gråt og kastet stein

Mange av Bhuttos tilhengere hadde samlet seg utenfor Rawalpindi General Hospital hvor hun ble erklært død klokken 1816 lokal tid.

Flere gråt mens andre reagerte med raseri og kastet stein mot biler og knuste vinduer, melder BBC.

Bhuttos støttespillere begynte å skrike «hund, Musharraf, hund» da de fikk dødsbudskapet.

Frykter mer terror

Russlands viseutenriksminister sa tidligere i dag at han fryktet mer terror i Pakistan etter drapet på Butto. Det samme mente statminister Jens Stoltenberg på en pressekonferanse i ettermiddag.

«Hund, Musharraf, hund»

- Jeg håper vi unngår en voldsspiral men frykter det etter dette som har skjedd. Alt blir mer usikkert, men vi må ikke gi opp, sa Stoltenberg.

Krisemøte i FNs sikkerhetsråd

FNs sikkerhetsråd møtes torsdag kveld for å diskutere situasjonen i Pakistan etter drapet på opposisjonsleder Benazir Bhutto, melder NTB.

Det opplyser FN-talskvinne Marie Okabe.

Landesorg

Musharraf omtaler drapet på Bhutto som en stor nasjonal tragedie, og har kunngjort at det blir tre dagers landesorg, ifølge APP.

Dagbladet.no kommer med mer.

BRENNHETT: En pakistansk politimann ser på en brennende buss, antent av Benazir Bhutto-tilhengere i Karachi