Hund og lam sporløst forsvunnet

En elghund og et lam sto i to døgn fast på hver sin fjellhylle i Telemark. Da politiet tok seg fram til stedet i dag, var både hunden og lammet sporløst borte.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Elghunden sto onsdag morgen på én fjellhylle, mens lammet sto på en annen hylle. Slik hadde de to dyrene stått i to døgn.

Det var elgjegere som observerte elghunden på en fjellhylle i det 900 meter høye Frostli-Langlifjell i Nissedal kommune.

- Trolig har hunden fulgt etter lammet, og så satte de seg fast på fjellhyllene. De kommer seg verken opp eller ned, sa lensmann Per Larsen i Nissedal til NTB onsdag morgen.

Da tok han feil, for onsdag formiddag var dyrene forsvunnet.

- Både hunden og lammet er borte fra fjellhyllene. Vi har gjort søk i området og utenfor kanten for å se om de har falt utenfor, men vi har ikke funnet noe, sa Larsen til NTB litt før klokka 12 onsdag.

Han har etterlyst hundens eier, og synes det er rart at ingen har meldt seg.

Larsen vurderte det som usannsynlig å sette i gang en redningsaksjon onsdag morgen.

- Det er et vanskelig tilgjengelig område, og man må bruke enten helikopter eller klatrere for å ta seg fram dit. Vi ønsker ikke å bruke store ressurser på en slik aksjon, sa lensmannen onsdag morgen.

Da politiet fant ut at dyrene var borte, bestemte lensmannen å avbryte letingen, og han anser nå saken som avsluttet så lenge det ikke dukker opp nye opplysninger.

NTB