Hund overlevde drukningsforsøk med stein rundt halsen

Med 10 kilo stein bundet rundt halsen greide hunden å holde hodet over vannet i flere timer. Politiet vet hvem som eier hunden.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dyrevernsnemnda i Stavanger anmeldte langfredag forholdet til politiet, og meddelte samtidig politiet hundeeierens navn, skriver Stavanger Aftenblad.

Allerede i 4-tiden natt til skjærtorsdag hørte ekteparet Hodne klynkingen fra den desperate blandingshunden ved Hillevågsvatnet i Stavanger. Ivar Hode varslet politiet og lette etter hunden, men det var først ved 8-tiden om morgenen Hodne fant hunden, fikk den opp av vannet og varslet politiet.

- En kan se at den er blodsprengt i øynene, så den har sikkert kavet noe vanvittig i sjøen, sier vaktleder Jan Kåre Helgeland ved Stavanger politidistrikt.

- Hunden har vært veldig selskapssyk, men det er en snill og lydig hund.

Hundeeieren hevder han hadde gitt bort hunden til nye eiere via Foreningen for omplassering av dyr (Fido) like før påske, men dette blir avvist av Fido.

Skulle omplasseres

- Det stemmer at hundeeieren har henvendt seg til oss. Det var derfor vi greide å spore ham opp. Vi hadde sendt et skjema til ham der han skulle fylle ut opplysninger om hunden. Dette skjemaet har vi ennå ikke fått i retur, og det må vi ha hvis vi skal gå videre med en sak, sier Terje Lundø, leder av Fido og medlem i den statlige dyrevernsnemnden.

Etter det brutale drukningsforsøket er hunden nå brakt i sikkerhet av Fido, som vil sørge for at den får et mer gjestmildt hjem.

- Hunden er frisk og fin. Det er ikke aktuelt å avlive den, sier Lundø.

(NTB)