Hund på menyen

I flere hundre år har hundekjøtt vært å finne på asiatiske middagsbord. Nå jakter asiatiske aktører på norsk sanktbernhardshund.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Norske hundeoppdrettere kontaktes jevnlig av asiatiske aktører som er på jakt etter sanktbernhardshunder. Norske hunder skal være svært ettertraktet som avlsdyr, og hvalpekullene ender til slutt opp på asiatiske matfat, melder Aftenposten.

Mørt kjøtt og økt potens

Norske hundeoppdrettere reagerer med avsky på behandlingen og bruken av hundene. For før de ender opp som menneskeføde, blir hundene flådd levende. Det var en sveitsisk hundedommer som for tre år siden berettiget norske oppdrettere informasjon om behandlingen hundene får før de havner på matfatet.

- Det er rett og slett grusomt, sier Anne Eline Homble, leder i Norsk Sankt Bernhard Klubb (NSBK) til avisen.

- Dyrene blir påført store smerter rett før de slaktes slik at adrenalinnivået øker. Dette skal gi mørere og mer potensfremkallende kjøtt.

Kraftig kritikk

Sanktbernhardshunder skal være spesielt attraktive fordi de er billige i kosten, produserer store ungekull, samt at de vokser raskt.

Europeiske og amerikanske oppdrettere har gått ut med kraftig kritikk mot Kina, Malaysia, Filippinene, Taiwan og Korea. Underskriftskampanjer er i gang, og aktive motstandere presser nå på for å få FN til å fordømme hundeholdet.