Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Hund reddet matmor

Ringte 911 og bjeffet i røret.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den fire år gamle rottweileren Faith visste hva den skulle gjøre da eieren, Leana Beasley, falt ut av rullestolen sin under et kraftig epileptisk anfall i september. Hunden tok av telefonrøret og ringte nødnummeret, ifølge

CNN. Deretter bjeffet den intenst i røret.

- Jeg ante at det var problemer i den andre enden av telefonen. Hunden var veldig utholdende og bjeffet rett inn i røret. Jeg visste at den prøvde å fortelle meg noe, sier Jenny Buchanan, som mottok nødsamtalen.

Hun valgte å sende ut ambulanse til adressen oppringningen kom fra.

Der låste Faith opp døren fra innsiden og slapp hjelpen inn.

Leana Beasley (45) lider av alvorlig epilepsi. Hunden er trent opp i å ta av røret med snuten og presse en kortnummer-knapp på telefonen med snuten, forteller hun. Beasley har trent hunden selv med hjelp fra en hundeklubb.

Hunden kan lukte endringer i kroppen hennes og dermed varsle henne om kommende anfall. Men det skjedde ikke i september, da det store anfallet kom. I stedet hadde hunden vært urolig og masete hele dagen.

- Hun ville være nær meg hele dagen, forteller 45-åringen.

I tre uker etter anfallet ble Beasley undersøkt på sykehus, og nå har legene kommet til at kvinnens lever ikke tar opp epilepsismedisinen ordentlig. Derfor merket hunden en annerledes lukt i forkant av anfallet og kunne ikke varsle hva som var galt.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media