Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Hund skal ta voldtektsmenn

Lukter etter sæd.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Allerede finnes det narkotikahunder, likhunder, redningshunder og hunder som kan lukte seg frem til mugg og sopp. Nå er Sveriges første spermhund klar til innsats.

Det er spaneren Monica Johnzon ved politiet i Gøteborg som har kommet på ideen, ifølge Expressen. Schæferhunden Xena har trent i ett år for å lære å gjenkjenne sædlukt. Målet er at hunden skal hjelpe til for å oppklare overgrepssaker, spesielt de som finner sted utendørs.

- Det hender at jentene er så forvirret at de ikke vet hvor overgrepet skjedde, forklarer Johnzon.

Sikrer bevis

Dermed har heller ikke teknikerne noe åsted å undersøke. Nå skal Xena settes inn og finne frem til det nøyaktige åstedet for voldtekten. Da kan teknikerne lettere sikre seg spor, og sjansen for å oppklare voldtekten, øker.

Hunden har øvd med sperm fra Sahlgrenska universitetssykehus. Og hittil har Xena markert der hun skal. En bitteliten mengde er nok til at hunden finner frem i et skogsområde.

Nå er Xena klar til å delta i sin første etterforskning.

REDNINGSHUND:</B> Den norske hunden Danny lette etter jordskjelvofre i Tyrkia. I Sverige skal Xena jakte på bevis i voldtektssaker.
Hele Norges coronakart