Hund værfast på fjellhylle

Kan ha vært der i fem dager.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Pyreneerhunden Leon fra Oldedalen i Sogn og Fjordane er livredd for nyttårsraketter.

På ettermiddagen 31. desember var den i hagen sammen med to firbente venner da det plutselig smalt i en nyttårsrakett like ved. Smellet fikk hunden til å klyve over den en meter høye porten, deretter løp den av sted i vill fart.

- Av og til har vi hørt bjeff, men på grunn av ekkoet i fjellene har det vært vanskelig å finne ut hvor hunden er, forteller matmor Liv Verhaug til Dagbladet.no.

God hjelp

Sammen med ektemannen har hun lett etter Leon fra tidlig om morgen til sent på kveld hver eneste dag. Fire karer fra bygda har hjulpet dem med å lete etter hunden på fjellet. De har blant annet sett etter spor på Briksdalsbreen - alt til ingen nytte.

- Folk i bygda har vært enestående. Hjelpen har vært helt uvurderlig, og det setter vi stor pris på .

Men for to dager siden snudde lykken seg for seg. Noen fra bygda hadde observert hunden på en fjellhylle.

- Hylla ligger 400- 500 meter over havet - ingen skjønner hvordan Leon har kommet seg dit. Har den falt ned de, må det ha vært et veldig stygt fall, forteller Verhaug.

Lykken ble imidlertid kortvarig. Skrenten under fjellhylla er for bratt til at noen klarer å komme seg opp. Eierne har også prøvd å komme seg til fjellhylla ved å gå en sti opp til

toppen av fjellet, men snø og is satt en stopper for det forsøket.

For mye vind

Nå har to klatrekyndige personer tilbudt å hjelpe, men nok en gang skaper værgudene problemer.

- Det blåser noe helt forferdelig her, så i dag måtte vi bare gi opp forsøkene med å få Leon ned.

Verhaug tror ikke det blir mulig å forsøke igjen før mandag, da er det meldt om bedre vær i området.

- Jeg vet ikke hvor lenge Leon kan klare seg. Han har en liten hule hvor han kan ligge i le for vinden, og han får i seg drikke ved å spise snø. Men noe mat har nok ikke Leon fått siden han løp hjemmefra, sier den fortvilte hundeeieren.

<B>BEKYMRDE EIERE</B>: - Fjellhylla ligger 400- 500 meter over havet - ingen skjønner hvordan Leon har kommet seg dit, forteller eieren.