Foto: Tipser.no/Daniel D. Laabak
Foto: Tipser.no/Daniel D. LaabakVis mer

Hund varslet om boligbrann i Oslo

Brannvesenet har ikke kontroll over brannen. - Hunden har gjort en god innsats for at ingen menneskeliv gikk tapt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Brannmannskaper jobber på spreng med slukke en boligbrann på Korsvoll i Oslo.

- Brannvesenet jobber iherdig med slukking av huset som brenner. Det er tett bebyggelse i området, så de jobber også med å hindre spredning, sier operasjonsleder Tor Gulbrandsen i Oslo politidistrikt til Dagbladet i fire-tida.

Like etter klokka fire varslet brannvesenet at de har klart å begrense brannen til den aktuelle boligen.

- Det vil pågå innsats en god stund utover morgentimene. Mye røyk over Oslo, skriver Oslo brann- og redningsetat på Twitter.

Varslet av hunden To beboere ble varslet av hunden i huset om brannen, opplyser politiet. Hunden hadde bjeffet til en av dem ble vekket.

- Beboeren ble vekket av bjeffing. Da han åpnet døra var gangen full av røyk. Så vekket han den andre som bodde i huset og deretter evakuerte de seg selv, forteller Gulbrandsen.

Begge sjekket for røykskader, og hunden er ikke skadd, opplyser politiet. Ingen andre har tilhold i huset.

- All ære til hunden i dette tilfellet. Den har vært første varsler, og jeg vil si at den har gjort en god innsats for at ingen menneskeliv gikk tapt, sier Gulbrandsen til Dagbladet.

Naboer evakuert Nødetatene ble varslet om brannen klokka 3.30, da beboeren ringte og fortalte at hunden hadde varslet ham om brannen i huset.

Siden boligen ligger i et område med tett bebyggelse ble beboerne i de nærmeste husene evakuert på grunn av spredningsfare.