Hundedøden: Nye prøver gir ikke svar

De nye prøvene gir ikke svar på årsaken til den akutte hundesykdommen, men Veterinærinstituttet mener de nå kan utelukke noen mulige årsaker.

UKJENT ÅRSAK: I en ny oppdatering tirsdag opplyser Veterinærinstituttet at de ennå ikke vet hva som er årsaken til at et tjuetall hunder har dødd. Illustrasjonsfoto: Shutterstock
UKJENT ÅRSAK: I en ny oppdatering tirsdag opplyser Veterinærinstituttet at de ennå ikke vet hva som er årsaken til at et tjuetall hunder har dødd. Illustrasjonsfoto: Shutterstock Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Veterinærinstituttet har fortsatt ikke svar på hva som er årsaken til den akutte hundesykdommen som skremmer hundeeiere over hele landet.

Nye prøver fra Veterinærinstituttet svarer ikke på hvorfor hunder dør, men instituttet mener at de nå kan utelukke noen mulige årsaker.

Det var NRK som omtalte saken først.

26 døde hunder

Instituttet mener det ikke er sannsynlig at årsaken er algeforgiftning, og tror heller ikke det er flåttbårne sykdommer, miltbrann og harepest.

I alt har 26 hunder over hele landet dødd etter blodig diaré den siste tiden. Enda flere har fått symptomene.

- Veterinærinstituttet har i dag obdusert en hund fra Sogn og Fjordane. Den viser samme tegn på blodig tarmbetennelse som de andre tilfellene. De to hundene som ble obdusert i går, er også positive for bakterien Providencia alcalifaciens, heter det i pressemeldingen.

Veterinærinstituttet vil fortsette med obduksjoner og laboratorieanalyser. Det opplyses om at flere hunder er på vei til obduksjon, og ytterligere prøvesvar vil foreligge de påfølgende dagene

Ett nytt sykdomstilfelle

Siden mandag har Mattilsynet mottatt én ny melding på en hund som er syk, skrev VG tidligere i dag. Det har kommet færre meldinger om hunder med moderate symptomer, opplyser Mattilsynet på egne nettsider.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer