Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Melder Norwegian til Mattilsynet:

Hundeeier: - Jeg ble så sint at jeg skalv da jeg så den stygge behandlingen hundene fikk

Vibeke Katrine Pettersen er rystet over behandlingen hundene hennes fikk på en flytur fredag, og melder nå saken til Mattilsynet. Norwegian og Widerøe Ground Handling beklager hendelsen på det sterkeste.

FILMET HENDELSEN: Vibeke Katrine Pettersen ble sjokkert da hun så at kun én person løftet hundene hennes om bord i flyet, slik at de ble kastet opp ned i buret sitt. Pettersen filmet hendelsen, men ønsker ikke dele videoen av hensyn til den ansatte, og understreker at det ikke er den ansattes feil. Foto: Skjermdump  / Privat 
FILMET HENDELSEN: Vibeke Katrine Pettersen ble sjokkert da hun så at kun én person løftet hundene hennes om bord i flyet, slik at de ble kastet opp ned i buret sitt. Pettersen filmet hendelsen, men ønsker ikke dele videoen av hensyn til den ansatte, og understreker at det ikke er den ansattes feil. Foto: Skjermdump  / Privat  Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Fredag reiste Vibeke Katrine Pettersen med Norwegian fra Alta lufthavn til Gardemoen med de tre hundene sine.

Hammerfestværingen tok flyet sørover for å delta i en hundesportkonkurranse i Lillestrøm. Hundene har reist samme strekning med Norwegian flere ganger tidligere, men Pettersen forsikrer seg alltid om at hundene blir behandlet på en god måte når de lastes om bord i flyet.

- Hundene gikk på trynet ned i gitteret

Hun ble derfor meget sjokkert over synet som møtte henne fredag.

Det var Hunden.no og iFinnmark som omtalte saken først.

- Jeg fulgte nøye med for å forsikre meg om at hundene ble behandlet godt, men det ble de absolutt ikke. For det første ble hundene fraktet ut på rullebanen før Norwegian-flyet hadde fullført landingen, og dermed begynte hundene å ule av skrekk på grunn av den voldsomme lyden.

- Deretter var det bare én person som løftet hundene om bord. Buret ble snudd på hodet, slik at hundene gikk på trynet ned i gitteret og kunne blitt alvorlig skadet. Jeg ble sint at jeg skalv da jeg så den stygge behandlingen hundene fikk, og jeg er sjeleglad for at de ikke brakk noe, sier Pettersen til Dagbladet, som filmet hele episoden.

Måtte trekke hundene fra konkurranse

Ifølge Pettersen var hundene sterkt preget av hendelsen i flere dager etterpå.

- De var veldig stresset etter flyturen og vi måtte til slutt trekke oss fra den ene konkurransen i helga. Heldigvis er hundene godt trent og avbalanseres fort, men det var først på søndag at det gikk helt bra med dem igjen, sier hundeeieren, og legger til at flyturen hjem mandag heldigvis gikk langt bedre.

Melder saken til Mattilsynet

I ettertid av hendelsen har Pettersen sendt filmen til Norwegian, og klaget på Norwegians og Alta lufthavns behandling av hundene. Hun skal også sende bekymringsmelding til Mattilsynet.

- Det er på ingen måte den ansatte som ble sendt ut alene som har skylden. Det er systemet det er noe galt med.

FOKUS PÅ SIKKERHETEN: Vibeke Katrine Pettersen melder saken til Mattilsynet for å sette fokus på sikkerheten til dyr som fraktes med fly. Foto: Privat
FOKUS PÅ SIKKERHETEN: Vibeke Katrine Pettersen melder saken til Mattilsynet for å sette fokus på sikkerheten til dyr som fraktes med fly. Foto: Privat Vis mer

Pettersen har fått beklagelse fra Norwegian, men melder likevel saken til Mattilsynet.

- Jeg betaler Norwegian for en tjeneste som jeg forventer skal være helt sikker. Det er viktig å sette fokus på dette for å unngå at det skjer igjen og for å endre rutinene. Her snakker vi om sikkerheten til levende dyr, og en slik behandling er overhodet ikke greit. Dette må stoppe nå, sier hundeeieren oppgitt.

Beklager på det sterkeste

Kommunikasjonssjef i Norwegian, Lasse Sandaker-Nielsen, sier til iFinnmark at det er deres samarbeidspartner i Alta som har begått feilen.

– Slik skal selvfølgelig ikke hunder behandles. Vi har tatt opp håndteringen med vår samarbeidspartner Widerøe på flyplassen i Alta, som beklager hendelsen på det sterkeste. Vi i Norwegian beklager at hundene ikke ble godt nok ivaretatt og vil ta kontakt med hundeeieren, sier han til avisen.

- Vondt å se på

Informasjonssjef i Widerøe, Katarina Solli, sier til Dagbladet at de beklager hendelsen på det sterkeste.

- Jeg har sett filmen av det som skjedde og det er vondt å se på. Jeg er selv hundeeier og er helt enig i at dette ikke er rett måte å behandle dyr på. Vi legger oss helt flat og beklager virkelig hendelsen på det sterkeste. Dette er ikke normal prosedyre og skal ikke skje, sier Solli.

Tar saken videre

Mandag kveld opplyser regiondirektør for småflyplasser i Nord-Norge i Widerøe Ground Handling, Trond Stenersen, at de vil ta saken videre og gjennomgå rutinene sine.

- Her har det skjedd en glipp som vi beklager på det sterkeste. Dyrene skal selvfølgelig ha det bra og det vet vi godt. Vi skal nå gå gjennom prosedyrene våre både lokalt og nasjonalt, og sørge for at dette ikke skjer igjen, sier Stenersen til Dagbladet.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!