101 HUNDER: Da politiet skjonerte mot gården i Enebakk i februar i år fant de 101 chihuahua-hunder og en cannabisplantasje. Foto: Mattilsynet
101 HUNDER: Da politiet skjonerte mot gården i Enebakk i februar i år fant de 101 chihuahua-hunder og en cannabisplantasje. Foto: MattilsynetVis mer

Hundeeier fikk tilbake 9 av 101 chihuahuaer av Mattilsynet - nå er de meldt stjålet

Levde under kritikkverdige forhold da de ble funnet i februar.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Eieren (40) av de 101 Chiahuahua-hundene som ble funnet på en cannabisplantasje i Enebakk i februar i år, fikk for kort tid siden tilbake ni av hundene. Nå har han meldt dem stjålet.

- Vi har fått melding av dyreeieren om at hundene er stjålet, bekrefter Kirsti Ullsfoss, distriktsjef for Mattilsynet i Follo og Indre Østfold.

Eieren av hundene bekrefter også overfor Dagbladet at han har meldt dem stjålet, og hevder de skal ha forsvunnet torsdag forrige uke.

Bekymringsmeldinger Det var en rekke bekymringsmeldinger som førte til at politiet aksjonerte mot gården hvor de 101 hundene ble funnet. På gården fant politiet også en cannabisplantasje.

Hundene, som levde under kritikkverdige forhold, ble tatt vare på av ulike frivillige organisasjoner, og flere av dem ble omplassert i nye hjem.

Ifølge Mattilsynet hadde flere av hundene øyekatarr, dårlige tenner og altfor lange negler. Det ble også avdekket en rekke tilfeller av pelsmidd.

- Eieren fikk ni av hundene tilbake for kort tid siden. Da hadde vi i forkant tatt en grundig, faglig vurdering i forhold til om han skulle få muligheten til å få noen av dem tilbake. Vi mener han er i stand til å ha hundehold i en mindre skala, sier Ullsfoss fra Mattilsynet.

Hun forteller at de har tett kontakt med hundeeieren, og at de gjennomfører uanmeldte kontroller.

- Ikke mishandlet Dyrebeskyttelsen har tidligere kritisert Mattilsynet for å gi 40-åringen tilbake hundene, som de mener lever under dårlige forhold på gården.

Marianne Larsen, som har vært med på å starte en gruppe for å redde hundene fra det de mener er ekstremt dårlig dyrehold, forteller at de har vært borte ved gården til 40-åringen flere ganger etter at han fikk hundene tilbake.

- Vi var der seinest tirsdag forrige uke. Da stod hundene ute i 20-tida, sier hun.

Hundeeieren har status som siktet for cannabisbeslaget, men er fortsatt under etterforskning for hundeholdet.

- Hundene mine har aldri blitt mishandlet. Tannproblemene, som de viser til, er ikke en sykdom. Disse damene er ute etter å reklamere for dyrebeskyttelsen. Det er en skam at mitt navn har blitt koblet til denne saken, sa 40-åringen til Dagbladet tidligere i oktober.

AKSJON: Slik så det ut i opprdrettsgården som Mattilsynet aksjonerte mot i februar i år. 101 av Chihuahua-hunder levde under kritikkverdige forhold, ifølge Mattilsynet. Foto: Mattilsynet
AKSJON: Slik så det ut i opprdrettsgården som Mattilsynet aksjonerte mot i februar i år. 101 av Chihuahua-hunder levde under kritikkverdige forhold, ifølge Mattilsynet. Foto: Mattilsynet Vis mer