Hundeeier taklet antatt voldektsmann (27)

- Kvinne dratt gjennom gatene og voldtatt i Bergen, ifølge politiet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dagbladet ønsker å komme i kontakt med vitner til overfallet eller pågripelsen i Sandviken. Ta kontakt med sms/mms til 2400, epost til 2400@db.no eller ring 24 00 00 00.

(Dagbladet): En 27 år gammel mann ble i natt pågrepet av politiet etter at en kvinne i 50-årene skal ha blitt tvunget med til en park i i Bergen og voldtatt.

Det skal ha vært flere vitner til deler av dramaet.

Avkledd Den dramatiske meldingen om den antatte overfallsvoldtekten kom i 02.30-tida.

Ifølge politiet ble kvinnen dratt med opp flere gater i Sandviken før voldtekten skjedde i et grøntområde ved Krohnengen skole, skriver bt.no.

Da politiet kom til stedet fant de kvinnen avkledd utendørs, får Dagbladet bekreftet.

- Prøvde å stikke av Det var en forbipasserende som gikk tur med hunden sin somskal ha hørt rop fra kvinnen som ble overfalt. Hundeeieren innhentet 27-åringen og la ham i bakken, ifølge et vitne som uttaler seg til Bergensavisen.

— Han som ble arrestert lå rett utenfor vinduet mitt. Først prøvde han å stikke av, men mannen med hunden sprang etter, tok ham igjen og la han i bakken. Så fortalte mannen med hunden at det lå en naken kvinne i parken like i nærheten og at han hadde hørt henne rope nei gjentatte ganger, forteller beboeren til avisa.

- Borgerpågripelse Det handlekraftige øyenvitnet holdt kontroll på gjerningsmannen til den første politipatruljen kom til stedet.

- Jeg kan bekrefte at det var en borger som pågrep siktede. Han holdt kontroll på mannen til politiet ankom, sier politiadvokat Jan Grahl-Madsen ved Hordaland politidistrikt til Dagbladet.no.

Han vil ikke gå inn på detaljene i hendelsesforløpet, men bekrefter at flere tilfeldige forbipasserende gjorde viktige observasjoner.

- Flere vitner er avhørt, og vi skal snakke med ytterligere personer, sier Grahl-Madsen.

 27-åringen er nå avhørt, og nekter for å begått voldtekt.

- Siktede erkjenner ikke straffskyld. Etterforskningen får nå vise om han skal framstilles for varetektsfengsling, sier Grahl-Madsen.

Kvinnen som antas å ha blitt voldtatt ble kjørt til legevakten for undersøkelser. Hun skal senere i ettermiddag avhøres av politiet.

Siktede hadde i ettermiddag ikke fått oppnevnt forsvarer.