Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Hundeeiere dømt til ubetinget fengsel etter skambiting

To hundeeiere er i Borgarting lagmannsrett dømt til ubetinget fengsel etter at hundene deres angrep og skambet et barn i Fredrikstad i 2013.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dommen fra lagmannsretten skal være den første i sitt slag, skriver Fredriksstad Blad.

Sommeren 2013 angrep de to rottweilerne først en ni år gammel gutt, så to uker senere ble en ett år og elleve måneder gammel gutt skambitt alvorlig etter at hundene hoppet over et gjerde og gikk løs på ham.

Etter angrepene på de to barna ble hundene raskt avlivet. I etterkant ble de to hundeeierne frifunnet for det ene angrepet, mens de ble dømt til henholdsvis 15 og 18 dagers betinget fengsel for det andre.

Lagmannsretten konkluderer imidlertid med at de to hundeeierne hadde opptrådt grovt uaktsomt og mener de to unge mennene må sone fengselsstraffer på 18 og 21 dager. I dommen vises det til ingen av dem hadde gjort noe etter den første episoden for å forhindre et nytt angrep.

- Det var store og kraftige hunder. Gutten ble påført omfattende hodeskader, han ble revet og bitt og kastet i luften. Hadde ikke hans mor og hennes kjæreste fått grepet inn så tidlig, kunne utfallet lett blitt at hundene hadde drept gutten, står det i dommen.

Den lille gutten er påført livsvarige fysiske skader. De to hundeeierne må også betale oppreisningserstatning til gutten og moren på til sammen 175.000 kroner.

(NTB)