Hundeeiere må betale erstatning etter at ettåring ble bitt

Av to rottweilere.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

To hundeeiere i Fredrikstad er dømt til å betale til sammen 163.000 kroner i erstatninger, etter at deres to rottweilere skambet en ett år gammel gutt i fjor.

Den ene hundeeieren, en 22 år gammel mann, erkjente skyld da saken var oppe i Fredrikstad tingrett. Han er ble dømt til 15 dagers betinget fengsel i tillegg til erstatningsdommen, melder NRK.

Den andre tiltalte, en 24 år gammel mann, ble dømt til 18 dagers betinget fengsel. Han erklærte seg ikke skyldig.

Den lille gutten ble angrepet av hundene i juli i fjor. Hundene var løse i hagen der de bodde, og da naboen kom hjem med ettåringen, hoppet hundene over porten og gikk til angrep på ham. Gutten fikk brudd i hodeskallen, og ble fløyet til Ullevål sykehus hvor han måtte ha flere operasjoner. Han fikk også omfattende sårskader.

Rottweilerne hadde bare to uker tidligere bitt en ni år gammel gutt som var på besøk i hagen til hundeeierne. Hundene hadde vært innesperret i en hundegård, men hadde kommet seg ut. Hundeeieren som ble tiltalt i dette tilfellet, ble frifunnet i denne saken fordi tingretten mente det var et hendelig uhell.

Fredrikstad tingrett mener at hundeeierne ikke hadde gjort noe for å hindre at hundene bet flere personer etter hendelsen med niåringen.

Begge hundene er avlivet etter hendelsene.

(NTB)