Hundeelsker fryktes drept på kennel

Politiet frykter at den hundeelskende 28-åringen ble drept på sin egen kennel. Han kan ha kjempet for livet mot en drapsmann i sin egen stue.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

HAUGESUND/OSLO (Dagbladet): Politiet understreket likevel i går kveld at saken etterforskes som et mistenkelig dødsfall.

28-åringen ble funnet av en venn i går formiddag, liggende på magen i et hjørne i stua. Ifølge Dagbladets kilder ser det ut som om det har vært en slåsskamp. Deler av møblementet skal være fullstendig knust, deriblant TV-en.

Det skal være funnet ytre skader på avdøde, men seint i går kveld kunne ikke politiet slå fast om skadene er selvpåførte eller om 28-åringen ble drept.

Boligen ligger på eiendommen til kennelen Casa Del Sur, som ligger langs en skogsvei i et populært turområde utenfor Haugesund sentrum. Herfra drev 28-åringen oppdrett av doberman-hunder sammen med to kjenninger. I tillegg jobbet han som lastebilsjåfør.

Hørte lyder

- Hundene var den store lidenskapen hans. Han var en kjernekar, sier to kamerater som Dagbladet treffer i nabohuset. De har kjent ham i mange år, og kjenner ikke til at 28-åringen hadde noen fiender.

Dobermann-tispa Bella snuser på og kjæler med journalisten som er på besøk, lykkelig uvitende om at hennes eier nå er død.

Naboen, som ikke vil ha navnet sitt i avisa, har vært kamerat med 28-åringen i mange år. Han passet på tispa mens 28-åringen var bortreist til Stavanger i helga. Fra stuevinduet så han 28-åringen komme hjem ganske tidlig på søndagen, men hørte ikke noe fra ham. Datteren var borte og banket på døra både på ettermiddagen og kvelden, men da ingen åpnet lot de ham være i fred.

Rundt klokka 21.30 var Arild Andersen, som bor hos naboen for tida, ute på trappa og snakket i mobilen. Da hørte han roping og et slags dumpt smell fra 28-åringens hus. Dette er det siste kjente livstegnet fra han.

Hundene knurret

De få naboene som bor i nærheten, har ikke hørt bråk i løpet av natta. Men Andersen våknet i 02-tida av at hundene sto i vinduskarmen og knurret ut mot 28-åringens hus. Først da en annen av 28-åringens kamerater kom mandag formiddag, ble dødsfallet oppdaget.

Tre kriminalteknikere fra Kripos kom i går ettermiddag til Haugesund. Sammen med kolleger fra Haugesund politidistrikt og rettsmedisiner Inge Morild fra Gades institutt skal de nå forsøke å løse dødsgåten.

- Vi etterforsker saken som et mistenkelig dødsfall fordi vi ikke kjenner dødsårsaken. Vi holder alle muligheter åpne, men det kan være begått en kriminell handling, sier politiførstebetjent Torbjørn Nervik d.y. ved Haugaland og Sunnhordland politidistrikt til Dagbladet.

Finkjemmer stua

Flere kilder understreket overfor Dagbladet i går kveld at saken har høy prioritet. Dersom det viser seg å være et drap, har kriminalteknikerne en omfattende jobb foran seg.

Åstedet skal som nevnt være preg av kamp, og det betyr at det trolig finnes en rekke biologiske spor i boligen. Kriminalteknikerne forlot åstedet i 23-tida i går kveld uten at de kom nærmere konklusjon.

- Vi må vente til etter obduksjonen i dag før vi vet om det er drap eller ikke, sier Nervik.

28-åringen var involvert i driften av kennelen Casa Del Sur i Haugesund. Ifølge dem som driver kennelen, er målet å avle kvalitetshunder for å få den riktige typen doberman. Den døde Haugesund-mannen hadde en forkjærlighet for doberman og hadde selv flere hunder. Politiet opplyser til Dagbladet at det ikke har vært bråk på kennelen den siste tida.

I tillegg var 28-åringen yrkessjåfør ved en gjenvinningsbedrift i Haugesund. Han fikk tidligere attføringspenger fordi han skal ha hatt nedsatt hørsel. Ifølge Dagbladets kilder er han kjent av politiet, men bare for mindre forhold.