Hundefarse til 345 000 kroner

Politiet hevder Polly er en kamphund av typen pitbull og har satt den i varetekt på en hemmelig kennel. Eieren, Gunn-Tone Ledang, sier det er en fredelig blandingshund. I dag blir det bjeffing i retten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Siden desember i fjor har hunden til Ledang bodd på en hemmelig kennel til 500 kroner dagen. Tanveer Malik, nevøen til Gunn-Tone, er i samme knipe. Han eier av Gozilla, broren til Polly.

Sammen saksøker de nå Staten for alle påkjenningene de har hatt i hundefarsen som har pågått i over ni månder.

Da ble hundene pågrepet av Falken i Kristiansand, og deretter flyttet til kennelen. Sammenlagt har saken til nå kostet Ledang og Malik rundt 180 000 kroner.

- Døgnregningen per hund lyder på 500 kroner. I tillegg må vi betale 75 000 kroner tilsammen i saksomkostninger, forteller Gunn-Tone Ledang til Dagbladet.

Saksøkerne er foreløpig bare pliktige å betale kennelavgiftene fra begynnelsen av juni. Resten av kenneloppholdet er det Staten som betaler. Prislappen er på ca. 165 000 i følge Dagbladets beregninger.

Hjerteoperasjon

- Dette er enormt mye penger å betale for en hund, sier Gunn-Tone.

- Dessuten sliter det meg helt ut både psykisk og fysisk. Senere i høst skal jeg gjennom en omfattende hjerteoperasjon, og skal derfor ikke utsettes for stress. Dette vet politiet, men gjør ikke noe med det, sier hun til Dagbladet.

Gunn-Tone hevder at hunden er en blanding av amerikansk Staffordshire-terrier, Rottweiler og Mastif, noe som skal være en ufarlig rase.

Savner hunden

Det er ikke bare Gunn-Tone som lider under saken. Hennes to døtre, Maria (10) og Tine (18), savner Polly dypt.

- Maria pleide å ri på Polly. Den er så snill. Den gjorde aldri jentene mine noe. Hva slags barnefamilie ville kjøpe en Pit Bull? undres Gunn-Tone, som ikke har fått noen begrunnelse fra politiet på hvorfor de ikke får navngitt kennelen Polly er på.

Opp for retten

I dag saken oppe for Oslo byrett. Ledang og Maliks advokat, Olav Magnus Hohle, legger ikke skjul på at han syns det er en kostbar sak.

- Jeg har ikke regnet ut nøyaktig hvor mye familien må betale for dette, men det er snakk om store summer, sier han.

- Hvorfor får ikke familien vite hvilken kennel Polly er på?

- Det er vel fordi politiet er redde for at de vil prøve å stikke av med hunden, sier han til Dagbladet.

FARLIG ? Polititet mener det er farlig for Maria å leke med Polly.