Hundefarse til 345 000 kroner

Politiet hevder Polly er en kamphund av typen pitbull og har satt den i varetekt på en hemmelig kennel. Eieren, Gunn-Tone Ledang, sier det er en fredelig blandingshund. I dag blir det bjeffing i retten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Siden desember i fjor har hunden til Ledang bodd på en hemmelig kennel til 500 kroner dagen. Tanveer Malik, nevøen til Gunn-Tone, er i samme knipe. Han eier av Gozilla, broren til Polly.

Sammen saksøker de nå Staten for alle påkjenningene de har hatt i hundefarsen som har pågått i over ni månder.

Da ble hundene pågrepet av Falken i Kristiansand, og deretter flyttet til kennelen. Sammenlagt har saken til nå kostet Ledang og Malik rundt 180 000 kroner.

- Døgnregningen per hund lyder på 500 kroner. I tillegg må vi betale 75 000 kroner tilsammen i saksomkostninger, forteller Gunn-Tone Ledang til Dagbladet.

Saksøkerne er foreløpig bare pliktige å betale kennelavgiftene fra begynnelsen av juni. Resten av kenneloppholdet er det Staten som betaler. Prislappen er på ca. 165 000 i følge Dagbladets beregninger.

Hjerteoperasjon

- Dette er enormt mye penger å betale for en hund, sier Gunn-Tone.

- Dessuten sliter det meg helt ut både psykisk og fysisk. Senere i høst skal jeg gjennom en omfattende hjerteoperasjon, og skal derfor ikke utsettes for stress. Dette vet politiet, men gjør ikke noe med det, sier hun til Dagbladet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer