Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Hundefarse til 345 000 kroner

Politiet hevder Polly er en kamphund av typen pitbull og har satt den i varetekt på en hemmelig kennel. Eieren, Gunn-Tone Ledang, sier det er en fredelig blandingshund. I dag blir det bjeffing i retten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Siden desember i fjor har hunden til Ledang bodd på en hemmelig kennel til 500 kroner dagen. Tanveer Malik, nevøen til Gunn-Tone, er i samme knipe. Han eier av Gozilla, broren til Polly.

Sammen saksøker de nå Staten for alle påkjenningene de har hatt i hundefarsen som har pågått i over ni månder.

Da ble hundene pågrepet av Falken i Kristiansand, og deretter flyttet til kennelen. Sammenlagt har saken til nå kostet Ledang og Malik rundt 180 000 kroner.

- Døgnregningen per hund lyder på 500 kroner. I tillegg må vi betale 75 000 kroner tilsammen i saksomkostninger, forteller Gunn-Tone Ledang til Dagbladet.

Saksøkerne er foreløpig bare pliktige å betale kennelavgiftene fra begynnelsen av juni. Resten av kenneloppholdet er det Staten som betaler. Prislappen er på ca. 165 000 i følge Dagbladets beregninger.

Hjerteoperasjon

- Dette er enormt mye penger å betale for en hund, sier Gunn-Tone.

- Dessuten sliter det meg helt ut både psykisk og fysisk. Senere i høst skal jeg gjennom en omfattende hjerteoperasjon, og skal derfor ikke utsettes for stress. Dette vet politiet, men gjør ikke noe med det, sier hun til Dagbladet.

Gunn-Tone hevder at hunden er en blanding av amerikansk Staffordshire-terrier, Rottweiler og Mastif, noe som skal være en ufarlig rase.

Savner hunden

Det er ikke bare Gunn-Tone som lider under saken. Hennes to døtre, Maria (10) og Tine (18), savner Polly dypt.

- Maria pleide å ri på Polly. Den er så snill. Den gjorde aldri jentene mine noe. Hva slags barnefamilie ville kjøpe en Pit Bull? undres Gunn-Tone, som ikke har fått noen begrunnelse fra politiet på hvorfor de ikke får navngitt kennelen Polly er på.

Opp for retten

I dag saken oppe for Oslo byrett. Ledang og Maliks advokat, Olav Magnus Hohle, legger ikke skjul på at han syns det er en kostbar sak.

- Jeg har ikke regnet ut nøyaktig hvor mye familien må betale for dette, men det er snakk om store summer, sier han.

- Hvorfor får ikke familien vite hvilken kennel Polly er på?

- Det er vel fordi politiet er redde for at de vil prøve å stikke av med hunden, sier han til Dagbladet.

FARLIG ? Polititet mener det er farlig for Maria å leke med Polly.