Hundeflokker skaper frykt

I Kautokeino kan du møte flokker på 40- 50 løshunder. Janko (1) angrep Sunna Maret (8) i skolegården. Lensmannen vil ta livet av elghunden. Det vil ikke Sunna.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

KAUTOKEINO (Dagbladet): Rundt 30 tilfeller med aggressive eller plagsomme hunder registrerer lensmann i Kautokeino, Nils Henriksen, årlig. Nå har lensmannen, som priser seg lykkelig over den nye hundeloven, bestemt at Janko skal dø. Lensmannen anslår at det går et hundretall hunder løs i kommunesenteret, hunder som egentlig skulle stått i bånd. Tidvis observeres det større hundeflokker. Så mange som 40 og 50 dyr er sett sammen, ifølge lensmannen. Det er når ei tispe har løpetid at flokkene oppstår.

- Bare en valp

Enkelte innbyggere i Kautokeino er så redde for hundene at de ikke tør å gå ut om ettermiddagen.

Sunna Maret Isabell Gaup Utsi (8) er trist. Hun synes det er dumt at elghunden Janko (1) skal avlives, selv om hun ble redd da den kom løpende etter henne i skolegården for snart tre uker siden.

- Han er jo bare en valp. Jeg synes han bør få leve. Noen hadde kastet snø på ham før det skjedde, sier Sunna Maret Gaup Utsi.

Tok affære

Men lensmann Henriksen er uenig. Rett etter hendelsen skrev han avlivingsvarsel til eieren, Roy Karlsen: «Deres hund har angrepet flere av ungene på Kautokeino barneskole, og bitt ei jente slik at hun måtte få legehjelp.».

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer