Hundekjørere og skiløpere værfaste på Dovre

Røde Kors har sendt ut mannskap.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mandag sendte Røde Kors ut mannskaper for å lete etter to hundekjørere i 40- og 50-årene som la ut på tur fra Hjerkinn onsdag. De var ventet tilbake søndag og ble meldt savnet da de ikke kom hjem som planlagt. Hovedredningssentralen er også med i leteaksjonen.

I tillegg leter mannskaper etter fire menn i 40-årene som la ut på tur fra Lesja i forrige uke, og som heller ikke kom tilbake som avtalt.

- Vi samkjører leteaksjonene og leter i konkrete områder i Dovre. Alle de savnede er erfarne fjellfolk og godt utstyrt, så vi regner med de bare har søkt ly for været, sier Hallgrim Ous, operasjonsleder i Gudbrandsdal politidistrikt til NTB.

Ifølge politiet er det oppholdsvær, men kraftig vind i området.

Samtidig sitter tre skiløpere værfast på Aursjøhytta ved Aursjøen nord for Dombås. Politiet vurderer å transportere dem ut av området.

Seks skiløpere ble også hentet ned fra Åmotdalshytta i Oppdal mandag morgen. Alle skal være i god behold, ifølge politiet.

Søndag ble det igangsatt en redningsaksjon for å få 29 personer fra 20 biler som sto værfast på en fjellvei mellom Vågå og Lesja i trygghet. Bilistene ble overrasket av uværet, og Forsvaret og Røde Kors ble satt inn i aksjonen for å få dem ned fra fjellet.

Brøytemannskaper jobbet mandag med å grave fram bilene som var helt nedsnødd, melder Gudbrandsdalen dagningen.