- Hundeloven kunne reddet Johannes

Mandag avgir justiskomiteen sin innstilling til ny hundelov. - Dersom loven hadde blitt vedtatt tidligere kunne sønnen min vært reddet, sier Roger Åsheim.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Si din mening om den nye hundeloven.

Johannes Åsheim (7) ble drept av fire hunder i Vest-Torpa 31. januar i fjor. Hundene inngikk i en flokk på 26 hunder, som ble avlivet etter drapet. Sjuåringens foreldre, Roger og Bente Åsheim sto fram i mediene og sa at sønnens død måtte bidra til strengere regler for hundehold.

- Det er vanskelig å finne noen mening med det som er skjedd, men nå må i hvert fall myndighetene reagere. Lovverket må endres, sa Roger Åsheim til Dagbladet to dager etter at Johannes ble drept.

Pågripe hundeeiere

I dag skriver Dagsavisen at Ap, Frp og SV hadde møter i går for å bli enige om den nye hundeloven, og for å danne flertall for den. Partiene vil øke strafferammen for uaktsomt hundehold fra tre til seks måneder, og åpner for at politiet skal kunne pågripe hundeeiere på stedet og varetektsfengsle dem.

- Seier er et sterkt ord, men vi har i hvert fall nådd fram. Det blir enklere å fjerne farlige hunder, sier Roger Åsheim til Dagbladet.no i dag.

Det vil etter alt å dømme ikke bli tillatt å binde hunden på offentlig sted og forlate den uten tilsyn. Politiet kan pålegge hundeeiere at hundegårder skal sikres, at antallet hunder skal reduseres og at hundene skal ha munnkurv.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer