HUNDEHELT: Politihunden Casper havnet i skuddveksling sammen med hundeføreren sin. Casper ble truffet og reddet livet til makkeren. Casper ble hasteoperert og er nå på bedringens vei. Video: Palm Beach County Sheriff's Office (PBSO) Vis mer

Hunden Casper tok ei kule for eieren sin

Ble skadd i skuddveksling.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Fredag ble en person skutt og drept i Palm Beach i Florida etter en skuddveksling med politiet. Det skriver CBS.

46-åringen forsøkte først å stikke av fra myndighetene i en bil, men da han ble innhentet åpnet han ild mot politiet.

Politibetjenten ble ikke skadd i skuddvekslingen, men politihunden Casper ble truffet.

Sheriffen i Palm Beach har lagt ut en video på sin Facebook-side der Casper blir skrevet ut av veterinærklinikken etter operasjonen. Skuddsårene er fortsatt lett synlig på hundens hofteparti.

Se video øverst i artikkelen.

I videoen, som har blitt delt nesten 5000 ganger, kan man også høre en uttalelse fra Michele Tucker, en dyrlege ved Palm Beach Veterinary Specialists.

- Casper kom inn til oss i får kveld etter at han ble rammet av et skudd i den venstre hofta. Han var stabil da han ankom. Når vi først hadde fastslått at kula ikke hadde skadd noen indre organer, fortsatte vi med å fjerne den kirurgisk, sier hun

Hun legger til at Casper nå må gjennom en antibiotikakur, men at han ser ut til å komme seg etter skuddskaden.

- Vi er glade for at skaden ikke var mer alvorlig, og takknemlig for at han klarer seg såpass bra, sier Tucker.

Den avdøde 46-åringen var ettersøkt etter en ran i delstaten North Carolina tidligere i måneden, og samme morgen hadde han vært i en annen skuddveksling med politiet i Florida. En betjent ble skadd.