Kvinne reddet av hund

Hunden Digby (3) avverget tragedie

Labradoodlen Digby (3) blir hyllet etter å ha avverget en tragedie, da han bisto i en redningsaksjon tirsdag denne uken.

DIGBY: Hunden Digby har tidligere vært terapihund for redningsmanskap som har blitt utsatt for traumer. Foto: Devon and Somerset Fire and Rescue Service
DIGBY: Hunden Digby har tidligere vært terapihund for redningsmanskap som har blitt utsatt for traumer. Foto: Devon and Somerset Fire and Rescue Service Vis mer
Publisert

Hunden Digby blir hyllet etter å ha bistått Devon og Somerset brann- og redningsetat i en redningsaksjon i England, tirsdag denne uken.

Digby ble dagens helt da han hjalp en kvinne som sto i fare for å ta sitt eget liv.

Tidligere terapihund

Devon og Somerset brann- og redningsetat sier til Independent at hunden var nøkkelen til å overbevise kvinnen om å samarbeide med nødetatene.

Den tre år gamle australsk labradoodlen jobber for Devon og Somerset brann- og redningsetat, og er Englands første «desarmerende»-hund.

Han har tidligere blitt brukt som terapihund for beredskapsarbeidere som har blitt utsatt for traumer.

DØDE: Den ni måneder gamle hunden Lykke døde etter å ha satt seg fast i ei felle mandag 12. april. Reporter: Bjørge Dahle Johansen. Video: Privat Vis mer

Delte historien på Twitter

Devon og Somerset brann- og redningsetat har postet en rekke Twitter-meldinger fra hendelsen.

De skriver at brannvesenet ankom stedet som del av en respons fra flere instanser, etter at politiet som snakket med kvinnen på stedet ble stadig mer bekymret.

Det var en ansatt i brannvesenet som fikk ideen om å ta med Digby på oppdraget, for å prøve å få kvinnen til å samarbeide, skriver de på Twitter.

Da Digby ankom stedet snudde kvinnen seg mot ham og smilte. Dette fikk henne til å starte en samtale med redningsmannskapet om Digby, skriver redningsetataten på Twitter.

- Hun ble spurt om hun ville hilse på Digby hvis hun kom seg i trygghet, som vi er glade for å kunne si at hun gjorde, forteller de i en av Twitter-meldingene.

Trenger du noen å snakke med?

Ring:

  • Kirkens SOS: 22 40 00 40
  • Mental Helse, Hjelpetelefonen: 116 123
  • Alarmtelefonen for barn og unge: 116 111
  • Røde Kors (Kors på halsen): 800 33 321
  • Angstringen: 22 22 35 30

Hjelp for pårørende:

  • LEVE, Landsforeningen for etterlatte ved selvmord: 22 36 17 00
  • Nasjonal rådgivningstelefon for pårørende: 22 49 19 22

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer