Hunden din kan ha store tannsmerter

Med noen enkle grep kan du redde hunden din fra livslange lidelser, og i verste fall døden.

TANNPINE: Som hundeeier burde du sjekke tennene til kjæledyret ditt jevnlig, og sørge for at de blir renset, sier eksperter. Foto: Colourbox
TANNPINE: Som hundeeier burde du sjekke tennene til kjæledyret ditt jevnlig, og sørge for at de blir renset, sier eksperter. Foto: Colourbox Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): En studie i USA, utført av Banfield Pet hospital, der to millioner hunder ble undersøkt, viste det at 78 prosent av dem hadde tannproblemer. Og at eierene i de fleste tilfellene ikke var klar over hva deres kjæledyr sleit med.

Uvitende Veterinær ved Agder dyreklinikk Camilla Lilleholt og Silje Eriksmoen, dyrepleier ved smådyravdelingen på Norges veterinærhøgskole, tror at tallet kan være like høyt her.

- Jeg tror det er mange som ikke vet hvor ille tannhelsen til hunden sin er. Spesielt på små hunder, som får tannstein fortere enn de store, sier Eriksmoen.

Hun forklarer at hunder er svært gode på å skjule smerter, så om du oppdager tannproblemene ved at hunden din endrer adferd, så har problemene ofte kommet svært langt.

Lilleholt forteller at det er viktig å følge med på tennene til hunden, for tannproblemer kan føre til mer alvorlige tilstander, som betennelse i kjevebeinet, hjerteproblemer og i verste fall døden.

Kan bli svært syke Om tannsteinen kommer så langt at tannkjøttet blir trukket opp, så kan bakterier komme inn i blodomløpet, noe som i de verste tilfellene fører til at hunden kan dø.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer