LEGENDEHUND: Hunden Legend tok saken i egne tenner da fem ranere tok seg inn i familiens hus i Tampa i Florida. Den modige hunden angrep ranerne, som svarte med to skudd. Heltedåden førte uansett til at ranerne flyktet. Foto: Tampa Police
LEGENDEHUND: Hunden Legend tok saken i egne tenner da fem ranere tok seg inn i familiens hus i Tampa i Florida. Den modige hunden angrep ranerne, som svarte med to skudd. Heltedåden førte uansett til at ranerne flyktet. Foto: Tampa PoliceVis mer

Hunden Legend tok to kuler og reddet familien fra ranere

- Hadde ikke vært i live i dag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet:) Familiehunden Legend levde virkelig opp til navnet sitt da fem ranere tok seg inn i familiens hjem i Tampa i Florida.

Hunden gikk til angrep på ranerne, som svarte med å skyte Legend to ganger. Heltedåden bidro til at ranerne flyktet hjemmet til familien Wells-Shahan.

Eieren er sikker på at Legend reddet familiens liv, skriver The Tampa tribune.

- Jeg har aldri kjent meg så hjelpeløs i hele mitt liv. Han reddet oss virkelig, sier 19 år gamle Mersadie Wells-Shahan til lokalavisa.

Kom til unnsetning Ranerne tok seg inn i huset ved å angripe Mersadies kjæreste bakfra da han var på vei inn i huset, skriver Bay 9 News.

Ranerne hadde så slått kjæresten med en pistol og videre holdt en pistol til Mersadies mors hode. De fem ranerne hadde så begynt å binde fast eieren Mersadie Wells-Shahan.

Da kom Legend til familiens unnsetning. Skrik fra mor og datter Mersadie førte så til at ranerne la på flukt.

Før Legend ble skutt, rakk han å bite minst en av ranerne før de var ute av huset. Dette viste seg senere å være til stor hjelp i det påfølgende politiarbeidet.

Ble funnet med ferske bitt En av ranerne som senere ble funnet av politiet, prøvde å skjule noe på sin venstre arm. Det viste seg å være ferske hundebitt, ifølge Tampa-politiets egne hjemmesider.

Etter den smått utrolige hendelsen, skulle man tro at Legend ikke ville komme tilbake til sine fulle fem. Men det viste seg at hunden allerede dagen etter kunne returnere hjem til familien. Legend trengte ikke engang operasjon, ifølge The Tampa tribune.