Hunden nektet å forlate sin døde venn etter at hun hadde blitt påkjørt

- Noe fikk ham til å bli ved hennes side.

VENNSKAP: Julie Fennell publiserte bildet av en hund som lå livløs ved siden av en trafikkert veistrekning i Dallas. Ved dens side satt en mannlig pyréneerhund og holdt vakt over vennen. Foto: Privat
VENNSKAP: Julie Fennell publiserte bildet av en hund som lå livløs ved siden av en trafikkert veistrekning i Dallas. Ved dens side satt en mannlig pyréneerhund og holdt vakt over vennen. Foto: PrivatVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Det mangler ikke på sjarmerende historier fra dyreriket, men denne lille fortellingen fra Dallas i Texas er av det vemodige slaget.

Julie Fennell, som også har publisert bildet øverst i artikkelen på Facebook, kom over en hund som lå livløs ved siden av en trafikkert veistrekning i byen. Ved dens side satt en mannlig pyréneerhund og holdt vakt over vennen. Det skriver den britiske avisa Independent.

Påkjørt Den amerikanske TV-kanalen NBC skriver at den ene hunden mest sannsynlig har blitt påkjørt av en bil, før pyréneerhunden har slept den ut av veibanen.

VENNSKAP: Tillie passet på Phoebe i en hel uke, og forsøkte flere ganger å hente hjelp etter at sistnevnte falt ned i en sisterne. Foto: Vashon Island Pet Protectors
VENNSKAP: Tillie passet på Phoebe i en hel uke, og forsøkte flere ganger å hente hjelp etter at sistnevnte falt ned i en sisterne. Foto: Vashon Island Pet Protectors Vis mer

- Det er tydelig at han er lojal overfor vennen som akkurat har gått bort, og at han sørger, sier Julie Fennell.

Hun er en forkjemper for dyrs rettigheter, og var blant mange som startet jakten for å finne hunden etter at bildet begynte å sirkulere på internett.

- Han satt vakt. Han bare satt der som en statue og våket over kroppen til sin venn. Det ser virkelig ut som om hun ble truffet på veien da det er blodspor der, og at han har slept henne ut på siden.

Sørget Den sørgende pyréneerhunden har i ettertid blitt tatt hånd om av en dyrevernsgruppe, men ingen vet hvor den kommer fra eller hva forholdet mellom ham og den avdøde hunden var.

- Det er tydelig at han hadde fått seg en venn. Hvorvidt dette var noen han delte hage med, eller om de var løshunder, er usikkert, men noe fikk ham til å bli ved hennes side, sier Fennell.

Pyréneerhunden hadde ingen form for merking, verken mikrochip eller halsbånd, og de vil nå vente 72 timer for å se om en eier dukker opp.

Vennskap Dette er ikke det eneste eksempelet på at dyr knytter sterke bånd seg imellom. Hundene Tillie og Phoebe er et godt eksempel på det.

De to hundene forsvant i september fra sine hjem i delstaten Washington i USA, og tross flere etterlysninger og leteaksjoner kunne ingen finne dem.

Men så fikk Vashon Island Pet Protectors (VIPP), en frivillig organisasjon som bistår med søk etter savnede kjæledyr i området, et tips om at en av de to hadde blitt sett, og ganske riktig fant de de to i en ravine i lokalområdet.

Det ble raskt klart at Tillie hadde holdt sin venninne med selskap hele uka etter at sistnevnte hadde falt ned i en sisterne hun ikke klarte å komme ut av.

Ifølge gruppa var begge hundene kalde og sultne, men hadde det etter forholdene bra.