Hunden Pippi drept av ørn

Da ørna slo klørne i nakken på Pippi, var alt håp ute, selv om matfar prøvde gjenopplivning i en time.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Søndag formiddag utspant et av naturens hverdagsdramaer seg på gårdsplassen til Asbjørn (74) og Eli (73) Hagen i Valnesfjord. Men denne gang var det ikke hare eller annet vilt som ble offer. Fire år gamle Pippi var ute på luftetur, og hunden hadde ikke en sjanse mot ørnas skarpe klør.

To ørner

Asbjørn Hagen forteller at de nettopp hadde sluppet Pippi ut, da de ble var noen kråker som skrek utenfor. Han og kona så ut gjennom kjøkkenvinduet og fikk øye på en alvorlig stor fugl i et grantre 30 meter unna huset. Asbjørn sprang ut det forteste han klarte, og gikk gjennom dypsnøen mot grana. Der fikk han se hva som var skjedd.

- Ei stor ørn lettet fire meter unna meg. Det var ikke den samme som vi så i treet. I gropen der den hadde sittet lå Pippi, forteller Asbjørn Hagen.

Gjenopplivning

Det var blodspor i snøen, men ørna hadde ikke begynt å spise på den lille hunden. For ekteparet Hagen var Pippi et kjært familiemedlem, og Asbjørn prøvde med gjenopplivning. En hel time holdt han på med hjertemassasje og munn-til-munn-metoden.

- Men så kjente jeg at hun begynte å bli kald, sier han.

Asbjørn og Eli hadde en trist søndag, og lite søvn om natta.

Angrepet før

Etter sigende skal et ørnepar en stund ha hatt rede ved Blåbergan, tre kilometer unna Asbjørn Hagens gård. Kanskje var det ei ørn derfra som Pippi stiftet bekjentskap med allerede i fjor sommer. Da var det plutselig ei ørn på gårdsplassen som var ute etter henne.

- Hunden sprang til ytterdøra, og ørna fulgte etter helt opp på trappa. Heldigvis ble det for trangt for vingene dens mellom gelenderet på trappa, så Pippi berget seg den gangen, forteller Asbjørn Hagen.

Hunden Pippi er en belgisk fårehund av rasen Schipperke. Rasen beskrives som verdens minste fårehund og betegnes som en tøff og trofast familiehund.

(NTB-Erik Veigård)

SJANSELØS:</B> Vesle Pippi hadde lite å stille opp med da en ørn ble sulten. Her sammen med eieren Asbjørn Hagen.