Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Hunden Rupee gikk opp til Everest

Trolig den første hunden som har tatt seg opp til basecamp på verdens høyeste fjell.

 FJELLHUND: Hunden Rupee er trolig den første hunden som har tatt seg opp til Mount Everest. Foto: AFP PHOTO/worldwooftour.com/Joanne Lefson/ AFP/ Scanpix/ NTB
FJELLHUND: Hunden Rupee er trolig den første hunden som har tatt seg opp til Mount Everest. Foto: AFP PHOTO/worldwooftour.com/Joanne Lefson/ AFP/ Scanpix/ NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Selv om det fortsatt er over 3.000 høydemeter fra basecamp til toppen på verdens tak, er turen opp til 5.346 meter en anselig bragd for menneskets beste venn.

Rupee var snaut et år gammel da han ble funnet forlatt på en søppeldynge i India og tatt hånd om av den tidligere golfproffen Joanne Lefson. Hun er stolt av hundens bragd.

- Jeg trodde jeg ville bli nødt til å bære ham noen dager. I stedet var det han som tok føringen og dro meg. Jeg håper hans prestasjon vil få folk til å behandle dyr bedre, særlig forlatte dyr, sier Joanne Lefson.

Målet med den noe uortodokse hundeluftingen var å rette oppmerksomheten mot herreløse hunders situasjon.

(NTB)