SØNNEN DREPT AV HUNDER: Den 31. januar 2002 ble sju år gamle Johannes Åsheim drept av hund like ved hjemmet på Vest-Torpa. Faren til Johannes, Roger Åsheim tenker i dag på familien i Selbø som i natt opplevde at datteren (2) døde av skader en hund påførte henne.

Foto: Torbjørn Grønning/Dagbladet
SØNNEN DREPT AV HUNDER: Den 31. januar 2002 ble sju år gamle Johannes Åsheim drept av hund like ved hjemmet på Vest-Torpa. Faren til Johannes, Roger Åsheim tenker i dag på familien i Selbø som i natt opplevde at datteren (2) døde av skader en hund påførte henne. Foto: Torbjørn Grønning/DagbladetVis mer

- Hunden som drepte den to år gamle jenta må avlives

Rogers sønn ble drept av hund i 2002. I dag går tankene hans til familien i Selbu.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): I 2002 ble sju år gamle Johannes drept av fem hunder da han gikk hjem fra skolen i Torpa, like ved Dokka.

Johannes' far, Roger Åsheim (47) husker dagen som et eneste stort mareritt.

- Da han ikke kom hjem fra skolen tenkte jeg at han kunne ha blitt tatt av hundene han måtte passere langs veien. Omtrent samtidig ringte en ambulansesjåfør og god venn av meg og fortalte at det var tilfelle, sier Roger til Dagbladet.

Tenker på familien I går skjedde det igjen. Ei to år gammel jente døde i natt av skadene hun fikk etter at en hund angrep henne i en hundegård i Selbu. Hennes åtte år gammel søster var sammen med henne da angrepet skjedde.

- Min første tanke da jeg høre om det var «Å nei!». Så tenkte jeg på jentas familie og omgangskrets - og ikke minst søstera som var sammen med henne i hundegården, sier Roger.

- Jeg har i flere år tenkt at det bare er et tidsspørsmål før noe sånt ville skje igjen, for det har vært mange nesten-tilfeller, fortsetter han.

- Må avlives Hundene som angrep Johannes i 2002 ble raskt avlivet etter drapet. Roger mener det også må skje med hunden som drepte to-åringen i Selbu.

- Når en hund først overskrider en slik terskel, og går til angrep på og dreper et menneske, er det ingen andre alternativer. Hunden må avlives. Man kan aldri stole på den bikkja mer, sier han.

Videre sier 47-åringen at han har forståelse for at enkelte blir redd hund når slike tragiske hendelser inntreffer.

- Men det er ingen grunn til å frykte hunder, sier han.

- Man skal ha respekt for dem. De er dyr, og har instinkter og kan misoppfatte ting, men det er ingen grunn til at barn eller foreldre skal bli redd hunder, utdyper han.

Sør-Trøndelag politidistrikt vil i kveld ikke kommentere om hunden som drepte den to år gamle jenta i Selbu er avlivet.

- Vi har ingen kommentarer om avliving eller saken forøvrig, sier politiets operasjonsleder til Dagbladet.

Tidligere i dag sendte de ut en pressemelding der de bekreftet at to-åringen i natt døde av skadene hunden påførte henne.

- Ta vare på de berørte Den lille bygda Selbu er i sorg etter drapet på den to år gamle jenta. Roger oppfordrer alle der nå om å ta godt vare på den rammede familien - i lang tid framover.

- Vi fikk massiv støtte etter at Johannes ble drept, men etter begravelsen stilnet det av. Det var nok da, da hverdagen innhentet oss, at vi hadde trengt mest støtte, sier han.

JENTE (2) DØDE AV HUNDEBITT: I området Dragsten ved Selbusjøen ble den to år gamle jenta i går bitt av en hund. Jenta døde i natt av skadene, opplyser politiet i en pressemelding. Foto: Joakim Halvorsen
JENTE (2) DØDE AV HUNDEBITT: I området Dragsten ved Selbusjøen ble den to år gamle jenta i går bitt av en hund. Jenta døde i natt av skadene, opplyser politiet i en pressemelding. Foto: Joakim Halvorsen Vis mer