Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Hunden som lurte døden

Hunden Star ble skutt i hodet, bundet sammen og levende begravet, men er nå på bedringens vei.

 UTROLIG HISTORIE:  Utrolig nok overlevde hunden som ble funnet på denne måten i Malta. Star var skutt i hodet og bundet sammen før hun ble levende begravet, men er nå på bedringens vei. Foto: YouTube.
UTROLIG HISTORIE: Utrolig nok overlevde hunden som ble funnet på denne måten i Malta. Star var skutt i hodet og bundet sammen før hun ble levende begravet, men er nå på bedringens vei. Foto: YouTube. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Oddsen var ikke akkurat på Stars side. Men den livslystne hunden som ble funnet levende begravet på Malta er nå på bedringens vei, en historie veterinærer kaller «intet annet enn et mirakel.»

Mer enn 40 blykuler måtte plukkes ut av skallen til hunden etter at hun ble funnet. Veterinær Trevor Zammit, som opererte henne kort tid etter at hun ble funnet, sier at hunden fortsatt er svak, men at hun kommer seg raskt.

- Vi måtte bokstavelig talt grave ut hagl fra henne. Personen som skjøt henne gjorde det ikke ved et uhell, for hun ble skutt fra kloss hold. Hun var trolig i bevegelse da hun ble skutt, og tilfeldigvis og heldigvis traff ikke skuddet hjernen, sier Zammit til Det internasjonale dyrevernforbundet.

Hunden skal ha vært ved bevissthet under operasjonen, men skal ha vært svært samarbeidsvillig. Det til tross for den grufulle behandlingen Star ble utsatt for.

- Star ble funnet med potene stramt bundet sammen med en skolisse og snuten var også bundet sammen, sier Janice Chetcuti i dyrevernforbundet i Malta.

Hunden ble funnet da betjenter tok seg inn på et område etter melding om at hunder ble mishandlet der. Snart hørte de klynkene fra en sliten hund. Etter å ha løftet opp en planke som var lagt over henne, kunne de skimte snuten til det desperate dyret som var blitt begravet.

- Dyremishandling av dette kaliberet burde være straffbart med fengselsstraff. Jeg finner ikke ordene som kan beskrive hvor motbydelig dette er eller avskyen jeg føler, sier Max Farrugia, en dyreverner i Malta.