Hunden Theodor berget hjem og familie

Berner sennenhunden Theodor (5) nyter heltestatus i Salangen i Troms. Han varslet om brann midt på natten, og berget hjem og familie.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det var natt til i går at det begynte å brenne hos samboerparet Siv Heidi Rognmo og Dag Halvar Hauge i Salangen.

I firetida om natta våknet Dag Halvar Hauge av at hunden sto ved siden av senga hans og pustet ham i ansiktet, forteller avisen Fremover. Dag Halvar Hauge sier at han ikke vet hvordan Theodor vekket ham, men at han kjente røyklukta med det samme han våknet.

Han sprang ut for å sjekke om det var pipebrann i det eldre huset de hadde kjøpt i høst. Han fant imidlertid fort ut at det var på badet i første etasje det brant. Flammene slikket allerede opp i taket og var i ferd med å bryte gjennom til andre etasje, der paret hadde ligget og sovet.

Sammen fikk de varslet brannvesenet, og begynte på slukkearbeidene med en vannslange som de stakk inn på badet. Brannvesenet kom raskt til stedet og fikk slukket brannen.

- Vi takker Theodor for at dette gikk så bra. Men så er det jo en redningshund også!, sier samboerparet som hadde hell i uhell. Berner sennenhunden er en av fire sennenhundraser, og den mest kjente av dem. Det er blitt en populær rase i Norge, med gjennomsnittlig 300 nyregistreringer hvert år, ifølge Norsk Berner Sennenhundklubb. (NTB)