- Hundene biter igjen

I dag møtte justisminister Odd Einar Dørum to fedre som har fått sønnene sine drept av hunder og en far som har fått sønnen kvestet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

I desember 1994 fikk Tormod Tørstad livet snudd på hodet. Sønnen Tord (6) ble drept av en polarhund. I dag møtte han justisminister Odd Einar Dørum sammen med Roger Åsheim, faren til Johannes (7) som ble bitt ihjel i januar, og Kjell Rønningsbakk. Sønnen til Rønningsbakk ble angrepet og hardt skadet av to schæfere i 1999. Da var lille Martin knapt fire år gammel.

Alle hundene hadde bitt mennesker tidligere uten at det ble tatt affære.

Med på møtet var representanter for Norges Veterinærhøgskole, Norsk Kennel Klubb, Foreningen for omplassering av dyr og flere andre.

Ingen hjelp å få i 1994

Det er gått syv og et halvt år siden sønnen til Tormod Tørstad ble drept. Fremdeles er loven ikke endret. Tørstad sloss med følelsene etter møtet med justisministeren.

- Jeg håper at Dørum har forståelse for at det må gjøres innstramminger. Jeg kjempet mye etter at det skjedde, men jeg fikk ikke så mye sympati den gangen. Nå er det et litt annet klima. Jeg håper at hundeeierne også skjønner dét, sier han.

Selv tok han opp kampen om endring i hundeloven, men uten å bli hørt.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer