Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Hundene er aggressive

Ferske opplysninger om at en kvinne i Vest-Torpa skal ha klaget til politiet over at hundene som drepte Johannes Åsheim (7) var aggressive, fører til at SEFO må gå nye runder i granskingen av politiet i Nordre Land.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I går ble den hemmelige granskingsrapporten trukket tilbake - knapt et døgn etter at den hadde nådd statsadvokatens bord.

- Dette er helt nye opplysninger som ikke har kommet via politiet i Nordre Land. Kvinnens klage er ikke mer enn tre- fire år gammel, sier leder av SEFO i Hedmark og Oppland, Knut Sandvik.

Handleplikt

Han kan fortelle at SEFO ellers ikke har opplysninger som tyder på at politiet har fått formelle klager på hundene etter 1993/94. Den gang var det Johannes' far, Roger Åsheim, som anmeldte hundeeieren.

- Spørsmålet er om klagene kan ha utløst handleplikt fra politiets side. Derfor tar vi de nye opplysningene på alvor, og vil om nødvendig avhøre polititjenestemennene på nytt. Jeg ser heller ikke bort fra at det kan bli aktuelt å kalle inn nye vitner, sier Sandvik, som regner med at et avhør av kvinnen vil bli foretatt i løpet av dagen i dag. Kvinnen skal ha klaget til politiet over at hundene var aggressive, og over brudd på båndtvangsreglene.

- Dette er ukjent for meg. Jeg har ennå ikke rukket å spørre min klient om dette er klager hun kjenner til, sier hundeeierens advokat, John M. Hammervoll.

- Lettet

Johannes' far, Roger Åsheim, sier at han er lettet over at et vitne nå står fram og styrker hans syn på at politiet burde ha grepet inn mot hundeeieren tidligere.

Trussel

- Jeg er sikker på at kvinnen ikke er alene om å ha klaget til politiet over hundene. Etter at Johannes døde har mange kommet til meg og fortalt at de oppfattet dem som en trussel. De som har klaget bør nå ta kontakt med SEFO. Bare på den måten kan vi bli ferdige med denne saken uten at den skal bli sendt fra granskning til granskning, sier han.

Det lyktes ikke Dagbladet å komme i kontakt med konstituert lensmann i Nordre Land, Hans Felde, i går kveld.

DREPT: Johannes Åsheim (7) mistet livet da hundene angrep ham på skoleveien.
NYE OPPLYSNINGER: Politiet i Nordre Land skal seinest for tre eller fire år siden ha mottatt klage på hundene som drepte Johannes Åsheim (7).

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!