- Hundene har markert

Mandag kveld fortsetter søket i rasområdet i Gjerdrum.

HUNDESØK: Politi og redningsmannskap jobber døgnet rundt for å finne de savnede etter jordraset i Gjerdrum. Hunder blir også brukt i søket - og det er ikke uten risiko. Video: Amanda Walnum og Maja Walberg Klev / Dagbladet TV Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

18.30 møtte politiet pressen i Ask for å orientere om siste nytt fra rasområdet i Gjerdrum.

- Det jobbes fortsatt i skredgropa. Det er USAR-team som jobber der nede, støttet av de andre elementene som har vært der tidligere. Det er ellers lite utvikling. Tilbakemeldingene vi får er at et går greit, men at det er tøffe forhold, sier innsatsleder Ivar Myrbø.

Intensjonen er å fortsette utover kvelden og natta. Han understreker at det fremdeles er snakk om en redningsaksjon, og at politiet jobber døgnkontinuerlig.

- Har markert

Fremdeles bygges det veier inn i rasområdet, og redningsmannskapet søker steder hvor politihunder har markert.

- Hunden har markert på gjenstander, men det er ikke gjort funn, sier Myrbø.

Det er fremdeles bygningsmasser i rasområdet politiet konsentrerer seg om mandag kveld.

Etterretningsbataljonen har vært på stedet siden lørdag, og bistår med etterretningsanalyse.

- Det har vi gjort gjennom analyse av bilder og video fra droner, og derigjennom lokalisere bygninger og avgrense søket til spesifikke geografiske områder i skredområdet, sier Etterretningsbataljonens representant.

- Kan overleve

Operativ leder Harald Wisløff fra Norsk Folkehjelp sier beredskapsorganisasjonene Norsk Folkehjelp, Røde Kors, Norske Redningshunder, Norsk Radio Relæ Liga har vært massivt involvert i aksjonen siden alarmen gikk.

- Vi har hatt opptil hundre mannskaper, ATV, beredskapsambulanser, og i tillegg ledelse i innsatsleders KO (kommandoplass, red.anm.) Norsk Folkehjelp har hatt 24/7 bemanning med ledelse i innsatsleders KO, vi bistår med digitale kart, kobling mellom Forsvaret, USAR-grupper og politiets mannskaper, og sporing av alt, så vi har kontroll på all informasjon, samt sikkerhet for mannskapene, sier han.

Medisinsk leder Halvard Stave gjentar at det fremdeles er håp om å finne overlevende.

- Historien har lært oss at man kan overleve veldig mye lenger enn seks døgn.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer