Diplomati og gaver:

Hundene var ment som gave til kongen og Bondevik, men endte i arresten

Dette er historien om hva som skjedde med Cleopatra og Cæsar.

DIPLOMATISK RØRE: De to sjeldne hundevalpene av rasen kirgisisk mynde, skapte mye diplomatisk røre i 2003. Det var Kirgistans dengang så mektige president Askar Akajev som hadde dem med til norge som gaver. 
DIPLOMATISK RØRE: De to sjeldne hundevalpene av rasen kirgisisk mynde, skapte mye diplomatisk røre i 2003. Det var Kirgistans dengang så mektige president Askar Akajev som hadde dem med til norge som gaver.  Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Husker du de to sjeldne hundevalpene som kong Harald og statsminister Kjell Magne Bondevik ikke ville ha og som skapte diplomatisk røre mellom Norge og Kirgisistan?

To valper av landets egen ulvejagende og utrydningstruede rase taigan - kirgisisk mynde - var den mest ærefulle gaven landets dengang så mektige president Askar Akajev kunne ta med til sitt norske vertskap.

Med Dagbladet Pluss kan du dykke ned i en verden av eksklusivt innhold som berører, beriker og begeistrer

Kom tett på de sterke historiene. Bli med på innsiden og bak fasaden. Ta gode valg i hverdagen ved hjelp av våre tips, tester og guider.

39,-

1 uke

(Fornyes automatisk til 39,-/uke)

79,-

1 måned

(Fornyes automatisk til 79,-/mnd)
Billigst

179,-

3 måneder

(Fornyes automatisk til 179,-/kvartal)

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer