STJERNE: Eieren Jose Barrera holder Alma Dulce, en Xoloitzcuintli eller Mexikansk hårløshund som de også kalles, utenfor Madison Square Garden i New York.  Foto: SCANPIX/REUTERS/Mike Segar.
STJERNE: Eieren Jose Barrera holder Alma Dulce, en Xoloitzcuintli eller Mexikansk hårløshund som de også kalles, utenfor Madison Square Garden i New York. Foto: SCANPIX/REUTERS/Mike Segar.Vis mer

Hundenes rockestjerner poserer på Catwalken

Det er alvor når amerikanerne kårer den vakreste kjøter`n.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

For 136. gang arrangeres konkurransen The Westminster Dog Show i New York i USA. Den høytidelige kåringen er ikke gjemt bort blant bakgårdskatter i Jersey, men finner sted i selveste Madison Square Garden på Manhattan. For hundeeiere er dette det stikk motsatte av kåringen av verdens styggeste hund.

Xolo
Det er mange celebre hundeeier på Westminister Dog Show. For et par dager siden dukket foretningskvinnen Martha Stewart opp med sin Chow Chow og skapte alvorlig trengsel blant fotografene. Men det er en annen hunderase som stjeler enda mer oppmerksomhet: The Xolo.

Xoloitzcuintli som rasen heter, er en av de nye hunderasene som for første gang fikk adgang til å delta i konkurransen. Denne rasen har stjålet mesteparten av oppmerksomheten, dels for sitt utseende, men aller mest på grunn av navnet.

Veldig eksotisk
- De er veldig eksotiske. Når vi er ute og går tur blir vi alltid stoppet av nysgjerrige mennesker som spør om hvilke type hund det er og hvordan man staver xoloitzcuintli, sier juveldesigneren Jose Barrera til foxnews.com.
Han stiller med en xolo med navnet Alma Dulce.

Mistet stemmen
- Vi er nødt til å gå rundt med maskinskrevene lapper som viser hvordan navnet staves. Hadde vi ikke gjort det ville vi mistet stemmen så ofte som folk spør, sier Amy Fernandez som er ekspert på nettopp denne hunderasen.

Vinneren av hele konkurransen der over 2000 hunder deltok ble en Pekingeser som lyder navnet «Malachy».


VERDENS STYGGESTE: I 2011 ble denn bikkja, kaldt Yoda, utnevnt til verdens styggeste hund. Foto: SCANPIX/AP.
VERDENS STYGGESTE: I 2011 ble denn bikkja, kaldt Yoda, utnevnt til verdens styggeste hund. Foto: SCANPIX/AP. Vis mer
VINNEREN: Malachy ble kåret til årets vakreste hund. Her sammen med eierene sin David Fitzpatrick etter seieren i  Westminster Kennel Club Dog Show i New York's Madison Square Garden, Foto: REUTERS/SCANPIX.
VINNEREN: Malachy ble kåret til årets vakreste hund. Her sammen med eierene sin David Fitzpatrick etter seieren i Westminster Kennel Club Dog Show i New York's Madison Square Garden, Foto: REUTERS/SCANPIX. Vis mer