Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Hunder biter 4000 mennesker i året

Ifølge tall fra Justisdepartementet må 4000 nordmenn til lege hvert år på grunn av hundebitt. Justisdepartementet jobber med en ny lov om hundehold, der de vil at alle skal få muligheten til å ta livet av en hund hvis den oppfattes som truende.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Lovforslaget har vært på høring hos over 600 instanser. Både Norsk Kennel Klub (NKK) og Norges Jeger- og Fiskerforbund (NJFF) reagerte sterkt på det de kalte «hundemord-paragrafen». De fryktet at en slik lov ville åpne for hundemord. Det finnes til sammen 300 000 hunder i Norge.

Her er lovforslaget:

Enhver kan etter den nye loven avlive en hund dersom de vurderer hunden som truende, jagende eller blir angrepet av den.

Forslagets paragraf sju sier: For å redde folk eller dyr fra en truende, jagende eller angripende hund, kan hunden om nødvendig skades eller avlives av enhver.

Dette kan skje såframt dette ikke framstår som utilbørlig ut fra faren eller forholdene ellers. Hunder som jager eller angriper husdyr kan «enhver alltid avlive på stedet dersom den lett ikke lar seg oppta».

Hunder som går løse kan avlives av politiet på stedet dersom den ikke lar seg oppta. Går hunden løs i utmark eller på landbruksområder, kan også grunneier, fester eller forpakter la den avlive. Vilkårene for avliving er at løshunden utgjør en vedvarende risiko for mennesker eller dyr.

Hele Norges coronakart