Hunder fant tjuvegods

Emmi (4) og Lobo (7) sporet opp varer for 3-400.000 kroner.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politihundene Emmi (4) og Lobo (7) fant onsdag tjuvegodset i skogen ved Søre Herefoss i Aust-Agder. Politiet knytter funnet opp mot to varetektsfengslede litauere.

- I løpet av seks timer fant vi tjuvegods gjemt forskjellige steder i skogen ved Søre Herefoss. Det må være mellom 50 og 70 bilstereoer her, sammen med masse annet tjuvegods, sier leder for hundeførerne i Agder politidistrikt, Martin Ugland, til Fædrelandsvennen.

Bakgrunnen for letingen var at to litauere på 35 og 20 år ble pågrepet i en stjålet bil i området i forrige uke. De to er nå varetektsfengslet.

Foruten stereoanleggene ble det funnet en PC, en DVD-spiller, flere sykler, mye verktøy, fotoapparater, en høytrykksspyler, en påhengsmotor, kanner med bensin, diverse bilrekvisita, fiskeutstyr og en pose med stettglass.

- Stereoanleggene er sirlig pakket i plast og tapet igjen. De var lagt i bager og søppelsekker for henting seinere, sier Ugland.

Politioverbetjent Arne Sundvoll ved Vennesla og Iveland lensmannskontor, som etterforsker saken, tror politiet er i ferd med å rulle opp organisert litauisk kriminalitet.

(NTB)